0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ: Prelepo i veliko veče za Vojvodinu

Objavljeno: 22.10.16 u 09:02

Fudbaleri novosadske Vojvodine ostvarili su devetu pobedu u šampionatu Srbije, trijumfom nad Voždovcem od 3:1, u prvoj utakmici 13. kola Super lige Srbije.

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je to bilo veliko veče za FK Vojvodina, pošto su za prvi tim debitovali 16-godišnji Mihajlo Nešković i Dobrica Tegeltija.

– Ovo je bilo prelepo i veliko veče za FK Vojvodina i naše navijače, pošto su debitovali dvojica mladih igrača, Tegeltija i Nešković, koji imaju tek 16 godina. Svojim kvalitetom i igrama u mlađim kategorijama, oni su to apsolutno zaslužili i predstavljaju budućnost kluba. Ovo je pobeda svih nas, uprave kluba, našeg predsednika, kao i ljudi koji rade u omladinskoj školi, jer izbaciti ovakve talente stvarno je veliki uspeh, kaže Lalatović.

Naravno, on je zadovoljan i zbog pobede koju je ostvarila njegova ekipa.

– Po ovakvom vremenu, u prvom poluvremenu viđena je borbena utakmica, bez mnogo akcija u kojima bi navijači uživali. Vodila se borba na sredini terena, bez šansi za bilo koji tim. Na poluvremenu, rekli smo da nemamo šta da izgubimo i da jednostavno moramo da izađemo gore visoko i da napadnemo njihovu trojicu igrača u zadnjoj liniji i dvojicu zadnjih veznih. Nas čitave sezone krasi ta agresivna presing igra i upravo tako smo naterali igrače Voždovca da naprave greške. Kad im ne dozvolite da se okrenu licem ka golu i daju pas u dubinu, odnosno kad stojite tako blizu igrača, onda ni protivnik ne može da gradi igru, napominje Lalatović.

Vojvodina je povela početkom drugog poluvremena, posle sjajne reakcije Filipa Malbašića.

– Bio je uporan u duelu sa njihovim levim štoperom, koji se možda malo i okliznuo, ali je Malbašić fenomenalno uzeo loptu i postigao gol. Onda se desilo ono što ne sme da se desi, a to je da primimo gol iz kontre dok napadamo sudiju i komentarišemo da li nam je ispravno poništen pogodak ili ne, te tako puštamo Voždovcu da se vrati u utakmicu – kaže Lalatović.

Ipak, šef stručnog štaba Vojvodine i te kako ima zbog čega i da pohvali svoje igrače.

SLS: Vojvodina u sjajnom meču tek u nastavku slomila otpor ‘zmajeva’ (FOTO) (VIDEO)

– Pre svega, ja sam srećan što sam trener jednog ovako velikog kluba i što treniram ove sjajne momke. Nije lako napraviti niz koji smo mi napravili, jer zajedno sa Kupom, imamo 10 pobeda, dva nerešena rezultata i samo dva poraza. Taj uspeh apsolutno ide na račun mojih igrača i zato sam ponosan na njih, jer su uzdignute glave nastavili da rade sve ono što sam tražio na poluvremenu. I posle 1:1, tražio sam da izađemo visoko i napadamo, jer mi imamo kvalitet za to, pogotovo kad igramo kod kuće, gde imamo stopostotan učinak – ističe Lalatović.

Drugi i treći pogodak takođe su bili plod dobre igre Vojvodine.

– Posle visokog presinga, prodora po strani i lepog centaršuta, Paločević je naišao i postigao lep gol. Nakon toga, posle srednjeg presinga, uzeli smo loptu, Paločević je prošao njihovu zadnju liniju i mogao sam da postigne gol, ali danas je želeo da asistira Trujiću. Drago mi je i zbog Trujića što je postigao gol, a danas je malo više igrao na svojoj poziciji. Kad se sve sabere, mislim da je prvo poluvreme bilo egal, a u drugom bolja Vojvodina i da smo zbog toga zasluženo pobedili. Čestitam igračima Vojvodine na prikazanoj igri, kao i mom dragom kolegi Žiletu, koga jako cenim i poštujem. Smatram ga za jednog od najboljih mladih trenera u Srbiji i on fenomenalno vodi Voždovac. Želim im puno sreće u daljem toku takmičenja, a mi već u narednih devet dana imamo dva teška gostovanja u Pazaru i Nišu. Čeka nas veliki posao, ali večeras želimo da uživamo u ovoj pobedi, a već od sutra ćemo biti fokusirani na Novi Pazar i na to kako da prođemo dalje u Kupu, rekao je Lalatović.

Utakmica osmine finala Kupa Srbije između Novog Pazara i Vojvodine biće odigrana u sredu na stadionu kraj Jošanice, sa početkom u 17 časova.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter