1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PRIZNANJE ZA ĐILASA: Zlatna značka predsedniku Saveza!

Objavljeno: 20.10.16 u 08:52

Na Skupštini Košarkaškog saveza zakazanoj za 29. oktobar, Dragan Đilas će podneti ostavku nakon pet i po godina na mestu predsednika KSS. Novi predsednik bi trebalo da bude izabran 15. decembra, a Đilas će tom prilikom dobiti najpresnižnije košarkaško priznanje, Zlatnu značku za izuzetan doprinos i razvoj.

U predlogu UO KSS stoji sledeće:

„Sama činjenica da je funkciju rukovođenja preuzeo u jednom od najtežih trenutaka za Savez govori o njegovoj privrženosti, ljubavi i strasti prema košarci i sportu. Svakim danom se otkrivaju činjenice o njegovoj ličnoj pomoći mnogim malim košarkaškim sredinama, možda su ti doprinosi i veći od najvećih. Evo i nekih od njegovih uspeha u radu: stabilizacija KSS, organizaciona i finansijska, izuzetni rezultati i medalje A muških i ženskih reprezentacija, podizanje nivoa saradnje sa državnim strukturama i velikim kompanijama na veoma visok i profesionalan nivo, podizanje saradnje sa svetskom i evropskom organizacijom FIBA uz poboljšanje ugleda KSS, kao i dobijanje organizacije kvalifikacionog olimpijskog turnira.“

– Nije zaslužio jednu, nego dve Zlatne značke, prenosi „Blic“ reči Vuleta Vukovća, člana Skupštine KSS, predsednika regiona Južne Srbije i prvog čoveka KK Prokuplje.
 
Sa tim se slaže i Uroš Parlić, član UO i predsednik Istočnog regiona i KK Konstantin:
 

– Zaslužuje i više od Zlatne značke, voleo bih da ostane u sportu na bilo koji način.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Đilas će se ovime naći u odabranom društvu dobitnika najvećeg priznanja koje dodeljuje KSS, a  prethodnih dobitnika je bilo 18::

Josip Broz Tito, Stane Dolanc, Vilijam Džons, Radomir Šaper, Nebojša Popović, Aleksandar Nikolić, Borislav Stanković, Radivoj Korać, Marija Veger, Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović, Ivo Daneu, Ranko Žeravica, Dušan Ivković, Svetislav Pešić, Željko Obradović, Danilo Knežević, Zoran Kovačić.

[/stextbox]

0
0
1 Komentara
  1. Slika i prilika današnje Srbije, ološ,lopovi, mafijaši umesto u zatvore bivaju nagradjen,stavljaju ih rame uz rame sa. Kicom,Prajom, Borom… još da Covic dobije ovakvu nagradu pa da zabranimo košarku u Srbiji

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter