0
Domaći fudbal

FOTO: Facebook

DARKO GAŠIĆ ZA HOTSPORT: Cilj Radnika su opstanak i promocija mladih igrača, biće i pojačanja iz Afrike

Objavljeno: 30.09.16 u 11:28

Jedan od najmlađih sportskih direktora u Evropi i čovek zadužen sa sportska pitanja u Radniku iz Surdulice Darko Gašić govorio je za HotSport o dosadašnjim rezultatima tima sa juga Srbije, kao i očekivanjima u nastavku sezone, ali i pojačanjima koja su stigla i koja će stići u Pčinjski okrug.

 Prva trećina ligaškog dela sezone je završena, Radnik se nalazi na 12. mestu superligaškog karavana, kakva su vaša očekivanja i da li ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima?

– Naši ciljevi su u principu isti kao i na početku sezone, to je opstanak u Superligi Srbije i promocija mladih igrača. Za sada to ide u dobrom smeru, kao što vidite u timu su dva veoma talentovana fudbalera Igor Zlatanović i Frensis Keremah. Želja nam je da ih bude još. Što se samih rezultata tiče, teško je biti zadovoljan. Razlog je prethodna sezona kada smo debitovali u Superligi, a na kraju jedno vreme bili šesti na tabeli. Igrali smo plej-of i apetiti su porasli, kako kod nas u upravi, tako i kod navijača. Nadam se da će u narednom periodu doći i rezultati i da će se Radnik podići na tabeli – istakao je za HotSport, sportski direktor Surduličana Darko Gašić.

 Poslednjeg dana prelaznog roka je stiglo pet-šest iskusnih pojačanja, da li ste zadovoljni prelaznim rokom?

– Jesmo. I više nego zadovoljni. Naravno, u skladu sa našim mogućnostima. Doveli smo nekoliko zvučnih i iskusnih pojačanja, sada je samo da se sve kockce sklope. Nažalost, na startu nismo uspeli da nadomestimo odlazak trenera, ali sada imamo iskusnog stučnjaka kakav je Neško Milovanović. Sve u svemu smo zadovoljni urađenim, šteta samo što se krilni napadač Luka Merdović povredio i neće igrati protiv Napretka, bio je u sjajnoj formi pre ozlede.

FOTO: Radnik Surdulica
FOTO: Radnik Surdulica

 Da li kao sportski direktor kluba već razmišljate o zimskom prelaznom roku i hoćete li kao dobro poznati skaut na afričkom kontinentu dovesti još nekog mladog i talentovanog fudbalera?

– U planu je da se pored sadašnjeg igračkog kadra dovede još nekoliko pojačanja. Gledaćemo da to budu domaći i talentovani igrači, naravno, što je u našoj mogućnosti da se dovede. Takođe, u planu je dovođenje još jednog talentovanog igrača iz Afrike, jer su se ti momci dobro pokazali. Dobro se svi sećamo Samjela Ovusua – otkrio je za HotSport svoje planove Darko Gašić.

 U nedelju u Surdulicu stiže Napredak iz Kruševca koji se pokazao kao neugodan rival u gostima, to je na svojoj koži osetlia Crvena zvezda. Kakva su vaša očekivanja?

– Mi smo se u domaćoj ligi izborili za status domaćinske ekipe, tima koji ne gubi bodove kod kuće. Nažalost, u poslednje vreme nam se desio taj kiks protiv Metalca, naravno tu ne računam poraze od Crvene zvezde i Partizana. To znači da je imperativ pobeda i tri boda na našem stadionu uz podršku naših navijača – zaključio je sportski direktor Radnika, Darko Gašić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter