8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda i Voša u borbi za prvo mesto, Partizan iz Milanovca navija za remi (SASTAVI)

Objavljeno: 25.09.16 u 09:32

Veoma zanimljivo 10. kolo Superlige Srbije je pred nama, a derbi kola igra se na stadionu „Rajko Mitić“ gde Crvena zvezda od 19 časova dočekuje lidera prvenstva Vojvodinu.

Dugo srpski fudbalski maraton nije bio tako zanimljiv. Do sada smo uglavnom gledali trku u dvoje, ali se ove sezone priključio i treći. Kakve su šanse Vojvodine u borbi za titulu videćemo danas kada ih čeka najteže gostovanje, braniocu trofeja i našem najuspešnijem fudbalskom kolektivu Zvezdi. Oba trenera hvale svoje protivnike, mada je Miodrag Božović istakao da ne dolazi Mančester junajted u Beograd.

– Od njih očekujem mnogo kontranapada, biće grešaka, ali ne i iznenađenja. Želimo da damo gol više. Izvandredno se brane i napadaju preko Paločevića, Malbašića, Melega koji hrani napadačeloptama. Primili su četiri gola, ali nisu Mančester. Mogu da nas pobede, ali da ne preterujemo – istakao je Miodrag Božović.

Sa druge strane Nenad Lalatović je oprezan, a šansu svoga tima vidi u velikom pritisku koji je na strani srpskog šampiona.

– Za razliku od nas, Zvezda je pod velikim pritskom. U njoj se poraz doživljava kao da je smak sveta, a u Vojvodini toga nema. Videćemo da li će se oni izboriti sa imperativima, odnosno kako ćemo mi iskoristiti rasterećenost – rekao je Lalatović.

Crvena zvezda i Vojvodina bi na naš najveći stadion trebalo da istrče u najjačim sastavima:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Petković, Le Talek, Luković, Ristić – Donald, Poletanović, Srnić, Ruiz, Kanga – Vijeira.
VOJVODINA: Kordić – Lakićević, Planić, Kovačević, Antić – Maksimović, Jovančić, Meleg, Paločević, Malbašić – Trujić.[/stextbox]

Za razliku od beogradskih i novosadskih crveno-belih, Partizan od 17 časova gostuje u Gornjem Milanovcu, gradu u kome su osvojili svoj poslednji trofej, ali se protiv Metalca nisu radovali. Tog meča iz prošle sezone se priseća i golman crno-belih Filip Kljajić, inače nekada golman „lončića“.

– Metalac je slavio 1:0, u utakmici upamćenoj po spletu nesrećnih okolnosti po nas: primljenom golu iz penala i crvenom kartonu Milošu Ostojiću već posle pola sata igre. U finišu je Ivan Šaponjić imao kolosalnu šansu za izjednačenje, ali…Videćemo, sve ćemo da učinimo da tako i bude. Partizanovo se zna – uvek na pobedu – rekao je Kljajić.

Partizan će u Gornjem Milanovcu na teren istrčati u veoma ofanzivnoj formaciji sa dva napadača, dok će se domaćin najverovatnije opredeliti za nešto defanzivniju igru.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]METALAC: Belić – Nikodijević, Bondarenko, Otašević, Simović – Panić, Mijić, Stojanović, Rovčanin, Kaisedo – Jovanović.
PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Balažic, Milenković, Miletić – Everton, Marjanović, Stevanović, Leonardo – Đurđić i Đurđević.[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga , 10. kolo:

Rad – Čukarički 1:1 (1:0)
(Maraš 13 – Fofana 54)

Nedelja:
16.00: Voždovac – Novi Pazar
17.00: Metalac – Partizan
19.00: Napredak – Spartak Ždrepčeva krv
19.00: Borac – Javor Matis
19.00: Crvena zvezda – Vojvodina
19.00: Mladost – Bačka
19.00: Radnički Niš – Radnik

[/stextbox]

0
0
8 Komentara
  1. Partizan nema sta da trazi pored ove dve ekipe do kraja prvenstva jer su daleko iznad njega po kvalitetu.Moze da se bori sa Nislijama za eventualno 3.mesto jer to mu je maksimum za ovu sezonu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Partizan ne navija nikada za remi, vec da crveno devastirano zlo izgubiii na celu sa Isis legijom .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter