6
Domaći fudbal

(FOTO: STARSPORT)

FOTO UBOD: Slika sa Banjice o kojoj bi trebalo da bruji čitav sportski svet (FOTO)

Objavljeno: 25.09.16 u 00:20

Susret između Rada i Čukaričkog mogao je da bude samo jedan u nizu običnih mečeva, ali je na kraju ispao mnogo više od toga.

Tokom susreta koji je završen 1:1, zabeležen je jedan trenutak koji, na prvi pogled, izgleda nestvarno. Naime, Ismael Beko Fofana, bivši fudbaler Partizana, igrao je u dresu Čukaričkog protiv Nikole Drinčića, takođe bivšeg fudbalera crno-belih.

Kada se pružila prilika, ova dva sjajna fudbalera su ponovni susret ovekovečili jednim iskrenim, prijateljskim zagrljajem, koji možda na najbolji način i pokazuje onu srž koju kod fudbala često zaboravljamo – bilo da smo protivnici, saigrači, različiti po bilo kom osnovu, ne bi trebalo da smetnemo sa uma da je fudbal, na kraju dana, samo igra. A upravo to je i čini toliko velikom i bitnom.

(FOTO: STARSPORT)
(FOTO: STARSPORT)

Ova fotografija dobija na težini kada se zna da se u SAD trenutno u okviru lige NFL odvija poprilično veliki protest po pitanju rasizma.

U svakom slučaju, iz koje god perspektive pogledali, potez ova dva momka zaslužuje veliku pohvalu. I nadamo se da ćemo ovakve scene viđati što više na našim stadionima – iskrene, pozitivne, i pre svega – sportske.

NFL: Čovek kog će Srbi zbog ovoga, blago rečeno, obožavati (FOTO)

 

0
0
6 Komentara
  1. Profesionalni fudbal nije igra već posao koji donosi mnogo novaca svima onima koji su povezani u tom lancu. Naprimer: današnji susret Zvezde i Vojvodine na Marakani dovešće preko 50.000 osoba u Beograd. Ako svaki od njih omogući Beogradu 10 evra čistog prihoda onda to iznosi 500.000 evra pretvoreno u dinare čist prihod Beogradskih trgovaca je 20.000.000 dinara…za oko 3 sata….Nemojte sumnjati da je prihod daleko veći…..
    Beograd ima pet klubova koji svake nedelje odigravaju utakmice a prihodi rastu tokom cele godine….. Ko je kriv Beogradu što mu klubovi ne igraju međusobno prijateljske utakmice pa bi prihod bio još veći a popiularnost raste i unovčava se kroz prodaju reklama, turističkih noćenja sa gledanjem utakmice…. Fudbal je posao za pametne……

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter