3
Domaći fudbal

ZA BEG SA DNA: Čukarički predstavio novog trenera (FOTO)

Objavljeno: 22.09.16 u 17:04

FK Čukarički promovisao je šefa stručnog štaba Gordana Petrića sa kojim je danas i zvanično potpisan ugovor o saradnji do kraja sezone.

Na konferenciji za medije sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je u izboru Petrića na fukciju šefa struke presudilo njegovo fudbalsko razmišljanje i da je saradnja brzo i lako dogovorena. Petriću je Čukarički u trenerskoj karijeri četvrti fudbalski klub, a prvi u najvišem rangu takmičenja.

VESTI SA BRDA: Legenda Partizana novi trener Čukaričkog!

Šef je u obraćanju medijima izrazio nadu da će ekipa do kraja godine izaći iz teške situacije i više puta ponovio da moraju da počnu da igraju fudbal umesto što se igraju fudbala.

Petric

– Moraju kada treba da skoče da skoče na najbolji način, kada dodaju loptu da dodaju na najbolji način, a ne to čisto to da urade reda radi, samo zato što treba da se skoči i da se doda. Želja mi je da do Nove godine izađemo iz ove situacije i da počnemo da sakupljamo što više bodova, jer se nalazimo u nezavidnoj situaciji. Ovo mi je prvi klub u Super ligi, jer sam radio u nižem rangu kada sam dobio trenersku licencu. Dolazak u Čukarički je prekretnica u mojoj karijeri, jer je ovaj klub u prethodne dve-tri godine pokazao na kakvom je nivou, a verujem da će, kao i ja, u narednom periodu da raste. Svestan sam obaveza i veličine kluba i poznat mi je sistem funkcionisanja, rekao je Petrić. 

Kako je naveo, upoznat je sa igrom ekipe, odgledao je mnogo snimaka sa utakmica i insistiraće na tome da tim ima karakter, da uvek zna šta treba da uradi, „da igrači vrate ono što su izgubili, da budu takmičari“.

Upitan da li je do sada preuzimao neku ekipu koja je bila u ovako teškoj situaciji, Petrić je pojasnio da je Sinđelić je bio poslednji u Prvoj ligi kad je počeo da ga trenira, ali je na kraju uspeo da osvoji peto-šesto mesto.

– Što ne znači da ću u Čukaričkom ostvariti isti rezultat, možda ću biti bolji, možda će biti isto, a možda će biti gore, rezultate ćemo videti u narednih par meseci. Ciljevi su najviši, zavisi od mnogo faktora, prvo od mene, koliko ću uspeti da pripremim ekipu. Psihološki momenat je bitan i to će morati da se popravi u narednom periodu. Mora da postoji hemija izmedju igrača na terenu i trenera.

Promocija petrica

Njemu će u Čukaričkom pomagati Đorđe Vasić i Nenad Mirosavljević, a Petrić je rekao da veruje da će tokom naredne reprezentativne pauze uspeti da pronadje analitičara i kondicionog trenera.

Petrić će na klupi Čukaričkog debitovati u subotu protiv Rada.

– Sve ekipe su približnog kvaliteta ako ne i istog, osim tri koje su u vrhu, Zvezda, Vojvodina i Partizan. Očekujem nezvesnu utakmicu, videću koliko ću moći da pripremim ekipu. Čukarički nije igrao loše protiv
Spartaka ali su igrači primili glupe golove posle nekih grešaka koje ne smeju da se dešavaju na ovom nivou, rekao je Petrić.

Prethodnih dana mediji su preneli da će trener Vojvodine Nenad Lalatović preuzeti Čukarički, a Petrić je ocenio da je to sasvim normalna stvar, s obzirom na to da Lalatović ima mnogo više iskustva.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je razgovarao sa Lalatovićem, ali istog dana i sa Petrićem.

Pričao sam sa Lalatovićem, prvo smo njega kontaktirali, imao je problema u Vojvodini i hteo je da dođe, ali na kraju ipak nije. U međuvremenu sam razgovarao sam Gordanom i dogovorili smo se da preuzme ekipu. Prethodnih desetak dana razmišljali smo šta da uradimo i na kraju smo se odlučili za Petrića za koga verujemo da može da nas izvuče iz ove situacije. Kada postoje rezultati svi pričaju samo lepe stvari a kada ih nema, uvek svi traže mane i stvara se loša atmosfera. Nas te stvari ne dotiču, mi smo privatan klub. Nadam se da će Petrić imati sreće sa Čukričkim.

Upitan da li je bilo panike u prethodnom periodu, Matijaćević je rekao da je bilo malo, posebno posle utakmice sa Spartakom.

Nije lep osećaj kad si poslednji na tabeli. Ipak mi smo ove sezone igrali dobro, pobedili smo Ordabasi koji je bio četvrti u kazahstanskom prvenstvu, a u pripremnim utakmicama pružili smo dobru igru“.

0
0
3 Komentara
  1. Mislio sam da ce se vratiti u kolosek jer imaju stvarno dobre igrace ali izborom ovog Petrica za trenera,od toga nema nista.Pitanje je sada dal ce izboriti i plej of.Sta ce on da ih nauci?!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter