3
AdmiralBet ABA Liga

RASPAD SISTEMA: ABA liga možda i ne počne…

Objavljeno: 22.09.16 u 00:30

Posle današnje Skupštine ABA JTD lige donete su neke značajne odluke, ali Savezi šest država nisu priznali regionalno takmičenje, sada povlače sledeći korak koji ide na ruku FIBA.

Rat između Evrolige i FIBA preselio se na Balkan. Naime, na današnjoj skupštini lige nijedan savez se nije pojavio i time nije želeo da prizna ABA ligu, čime je poslušao savet FIBA. Sada će savezi povući sledeći potez koji bi mogao da „zatvori“ regionalno takmičenje i stavi katanac na njega.

Naime, KS Srbije,KS Hrvatske, KS BIH, KS Makedonije, KS Crne Gore i KS Slovenije odlučili su da sudijama zabrane da sude nepreiznatu ligu od strane FIBA. Tu nastaje novi procep, jer savezi ne daju sudijama da sude ABA ligu, a ABA liga uslovljava sudije da moraju da sude to takmičenje ako žele da dele pravdu u Evroligi.

VESTI SA JADRANA: Velika pobeda Zvezde i Nebojše Čovića…

KS Srbije je domaćim sudijama dao preporuku da se ne prijavljuju za Evroligu, već da sude samo mečeve FIBA Lige šampiona. Naravno, sudijama nije lako da donesu odluku, jer je bolja zarada u Evroligi i sude se dalkeo jači mečevi. Ceo cirkus mogao bi da dovede do toga da ABA JTD liga prva ispašta i da početak zakazan za 1. oktbr bude odložen.

0
0

3 Komentara

  1. MM pa vi trebalo tadicu spomenik da podignete ispred marakane ,to sto vam je on dao niko u regionu nikada nije imao sponzora od 5,6 miliona evra svake godine ime mu je gazprom ,tako da detence psttttt!!

    0
    0
    Odgovori
  2. SVE POLAKO …ALI…SIGURNO DOLAZI NA SVOJE MESTO…ovim belosvetskim PROFITERIMA u sportu-kosarci i oko kosarke polako zvone poslednja zvona… taman kad je nas covic pomislio da se odlicno uklopio u evropska kosarkaska zbivanja da je faktor neki ( u Srbiji za sve se pitai o svemu odlucuje) i naciju IMANIPULISAO, SLAGAO, PREVARI, OPLJACKAO…u PROFITIRANJU i skretanju paznje od njegovog glavnog problema: rada u periodu od 1988 god. do danas…sa akcentom o PLJACKI na KiM (gde pored zvezde zelese i partizan da uvuce na najgori moguci nacin…i djilasa u UO kkcz koji ostavku najvi znajuci za sve ovo…). kolo srece i pokrivanja polako se okrece… nacija ce tek da sazna o ULOZI i DELIMA covica: kako udjosmo u ABA-ligu, za Alicencu partizana, urusavanje kosarkaske INSTITUCIJE kk partizana, DUGOVE, POREZE, UPLATE-ISPLATE uspavane kkcz, kkcz iz zeleznika, kkcz sa malog kalemegdana i FMP-a I STA CE BITI SA KSS i privatnim klubom kkcz…fkcz iz sporskog dela…a onda normalno kao tema se namece njegov rad i lik u privredi i politici…dugo trajase…nema tih ljudi i naravno medija…koji ce kad se bude klubce odmotavo da stanu iz lika i poslova covica.

    0
    0
    Odgovori
    • Tesko vam je sada jer vise nema Borisa Tadica i Dodika da vas pune parama!!!Boris je otisao u istoriju a Dodik je zauzet raspravama sa ZMAJEM OD SIPOVA!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter