1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

NOVICA VELIČKOVIĆ: Igrači moraju da shvate da hrabri pobeđuju, a ne uplašeni!

Objavljeno: 15.09.16 u 12:15

Novica Veličković se vratio u crno-beli tabor, koji je napustio samo tokom letnje pauze, a odmah je dao lep savet mlađim saigračima.

Navijači Partizana su se obradovali povratku Novice Veličkovića. Četa Aleksandra Džikića je dobila tim lidera, čoveka koji zna kako se osvajaju trofeji i prave dobri rezultati. Novica Veličković je odmah po dolasku posavetovao igrače i rekao im da moraju da veruju u uspeh ako žele da im se i ostvari.

– Najbitnije je da svi koji smo tu verujemo u osvajanje trofeja i pobede. Nema tu mnogo priče. Ako ne veruješ da možeš da osvojiš bilo šta ili da prosto možeš da se takmičiš sa svima, onda i ne izlaziš na teren. Znate, nikada mi nismo pravili dobre rezultate jer smo se plašili, već jer smo izlazili na parket sa verom u sebe, rešeni da pobedimo. Na kraju smo i pobeđivali i pomerali granice – istakao je Novica Veličković za Sportski žurnal.

NOVICA JE STIGAO: Ali, Džikić čeka još jednog tim lidera?

Novica Veličković je odradio već jedan trening i upoznao je momke. Veruje da klub može mnogo, ali da je potrebno da svako da više od 100 posto svojih mogućnosti.

– Partizan može svašta. Videćemo. Iako nosiš veliko breme na leđima kada igraš u ovom klubu, za mene je veoma velika stvar da si uopšte tu. Kad nosiš ovaj dres, tu nema manjka motivacije, nema poštede. Svaka utakmica se igra na 150 odsto. A kad je tako, onda može da se igra sa svima – rekao je krilni centar Partizana.

On se osvrnuo i na novo takmičenje u kome će Partizan igrati ove godine FIBA Ligi šampiona.

– Novo je za sve, pa i za mene. Tu se svašta izdešavalo, sa tom Evroligom i FIBA. Ali, šta god da se igra, mi ćemo biti na maksimumu. Voleo bih da svi momci to shvate, da preovladaju njihove ambicije, da žele da se takmiče sa svima. To je nešto najlepše, nema ničeg boljeg od toga – zaključio je Veličković.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter