0
Ostali sportovi

VELIKO SRCE HOKEJAŠA: Humanitarna akcija HK Beograd

Objavljeno: 02.09.16 u 14:31

Novoosnovani hokejaški klub po imenu Beograd, uz podršku Saveza hokeja na ledu Srbije, organizovaće akciju humanitarnog karaktera na otvaranju svoje prve sezone u MOL ligi, koju igra protiv rumunske Čikserede, a u cilju prikupljanja pomoći za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

Akcija nosi naziv „Teddy bear toss“, pa će svako ko donese plišanu igračku na utakmicu moći besplatno da uđu na susret. Oni koji budu platili kartu dobiće plišanu igračku, koju će ubaciti na led kada hokejaši Beograda budu postigli prvi gol.

Ukoliko ne bude gola tokom prve trećine, igračke će biti bačene na led po njenom završetku. Igračke koje budu prikupljene biće donirane Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine koji se nalazi u Zvečanskoj.

Takođe, tu nije kraj. Naime, hokejaški klub Beograd je odlučio da deci iz Zvečanske omogući da tokom čitave sezone prate klub, tako što je Centru omogućio 50 ulaznica za svaki meč.

– Naša ustanova podržava sve aktivnosti humanitarnog tipa, pogotovo što je sport bitan aspekt za domsku populaciju. Naša želja jeste da se što više momaka i devojaka uključi u neku sportsku aktivnost u skladu sa njihovim mogućnostima. Priča Doma u Zvečanskoj jeste da sportisti intezivno podržavaju decu bez roditeljskog staranja, tako da nas akcija HK Beograda ne iznenađuje, interesantno je da se deca motivišu za bavljenje sportom i da prate naše uspešne sportiste kroz podršku koju im pružaju, rekao je Zoran Milačić, direktor Centra.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i Marko Kovačević, predsednik ovog hokejaškog kluba:

– Ova akcija odslikava jedan od ključnih ciljeva koji smo imali na umu kada smo osnovali klub. HK Beograd je već najavio da će koristiti svaku priliku da pomogne onima kojima je to najpotrebnije, a nama kao ljudima i kao sportistima je najprirodnije da prvo pomognemo deci. Nadamo se da će ovaj mali gest razveseliti bar neke od njih, a svi mališani moraju da znaju da će uvek imati drugare u redovima HK Beograda. Ovim putem želim da pozovem sve ljubitelje hokeja i one koji bi to da postanu, da ponesu plišanu igračku sa sobom 9. septembra i uz besplatan ulaz razvesle mališane iz Zvečanske.

Akciju je podržao i Savez hokeja na ledu Srbije, i pozvao sve članove saveza da isprate i podrže akciju.

Susret je zakazan za 9. septembar, sa početkom u 17.30 u ledenoj dvorani Pionir.

 

BEOGRAD BIO SJAJAN DOMAĆIN: Legende ruskog hokeja priredile nezapamćen spektakl! (FOTO)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter