0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MILOŠ TEODOSIĆ: Desile su mi se dve ogromne stvari u životu!

Objavljeno: 13.07.16 u 09:26

Miloš Teodosić iza sebe ima sezonu iz snova i uspomene koje će pamtiti zaista dugo.

Predvodnik. Lider. Uvek tu da povuče kada ne ide. A to za sada nije bio čest slučaj. I nadamo se da neće biti problema, bar do polufinala Olimpijskih igara, kada će Miloš Teodosić ponovo da preuzme odgovornost i odvede našu reprezentaciju do velikih visina.

Kada se osvrne na godinu dana iza sebe, uveren je da je to bila najbolja sezona u dugogodišnjoj karijeri.

– Desilo mi se nešto što sam priželjkivao i sanjao svih ovih godina. Titula evropskog prvaka i odlazak na OI su dve ogromne stvari u mom životu. Sigurno da su te dve stvari usko povezane. Svima nama je reprezentacija mnogo pomogla u nekim trenucima karijere. Uzajamno se pomažemo i mi smo zaista dužni da njoj to vratimo, ako ne i više od toga – izjavio je Teo za ‘Novosti’.

– Bio je prisutan veliki pritisak, kao i ogromna količina umora, koja se na terenu nije videla jer smo bili motivisani da odemo u Rio. Samo 20 dana pred početak turnira većina momaka je završila sezone. Zbog iscrpljenosti je bilo veoma teško da se osvoji turnir. Pokazali smo da imamo snagu, želju i veliku energiju – objašnjava srpski kapiten.

srbija-portoriko-25762

Očekivanja? Jednostavno – maksimum, pa šta bude.

– Prošlo je 12 godina od Atine, kada je naša zemlja poslednji put učestvovala na Olimpijskim igrama, a ovo je prvi put da idemo kao Srbija. Obećavam samo da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo se boriti do kraja. Mislim da generalno možemo da budemo zadovoljni sa grupom jer imamo kvalitet da igramo sa svima. Treba da se spremimo što bolje i da pre svega obratimo pažnju na svoju igru – istakao je Teodosić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter