0
AdmiralBet ABA Liga

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Kako ga je Zvezdin dres iznervirao

Objavljeno: 13.07.16 u 18:22

U intervjuu koji je dao za portal „Vice“ trener Partizana pričao je, između ostalog, o košarci i muzici koja ga inspiriše.

Džikić je ispričao zanimljivu anegdotu o koncertu jednog hip hop benda:

– Bio sam na Badi kauntu. I popizdeo kad je Ajs Ti izašao u dresu Zvezde! Kao, znaš, bili smo pre ovoga u Budimpešti, upoznali tog i tog i on mi je dao da obučem ovo. Pa mislim, Ajse Tiju…razočara ti mene, uz smeh je rekao Džikić.

Upitan o periodu provedenom u stručnom štabu Partizana, mladi trener je pojasnio:

– To je prelazni period. Zapravo, možemo da pravim paralelu između tog perioda tada i ovog sada. Partizan je tada bio malo drugačiji u odnosu na ono što su ljudi navikli, barem po pitanju koncentracije individualnog talenta u sastavu.

Bila je to jedna, onako, grajnderska ekipa. Mi smo tada igrali sasvim korektno, u skladu sa svojim mogućnostima. Budućnost je ipak tih godina bila neprikosnovena, nacionalni projekat u Crnoj Gori, ogromna količina talenta, apsolutna koncentracija kvaliteta.

To su bile dve tranzicione godine za nas tada, i dolaskom Duška Vujoševića, kao i ulaskom nekih bivših sportista u klub, sve se sredilo i definisalo. Počeli smo da privlačimo vodeće domaće igrače, recimo jedan od prvih koji je došao bio je Miloš Vujanić, koji je de fakto bio slobodan zbog finansijske situacije u Zvezdi tada. Polako se stvarala sredina u kojoj se puno radilo, igrala se Evroliga, i u kojoj je generalno rađeno na jedan način… Shvatili smo u potpunosti gde smo i šta smo u odnosu na Evropu što se tiče novca, znaš. Sa ili bez države, potpuno nebitno – prosto, ti si morao da praviš rezultate da bi nekako opstajao i osiguravao dalji opstanak kluba. Vremenom je to postajalo sve bolje i bolje, dizalo se na sledeći nivo i sve kulminiralo 2010. Fajnal forom u Parizu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter