0
Domaći fudbal

CIRKUS SE NASTAVLJA: Nova velika promena u srpskom fudbalu!

Objavljeno: 30.06.16 u 17:47

Odlika ekipe koja se nalazi u krizi jeste frenetična promena. Bilo da je vršenje izmena, bilo da je sama smena trenera u pitanju, tek – problem itekako postoji. Utisak je da ni srpski fudbal, na čelu sa FSS, nije daleko od toga.

Pod novim sistemom takmičenja, koji nakon 30 utakmica preliminarnog dela uključuje i sedam dodatnih utakmica plej ofa i plej auta, odigrana je tek jedna sezona.

Čini se, sasvim dovoljno da druga bude poslednja, ako je suditi prema intervjuu koji je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza dao Ekspresu:

Kokeza je prvo upitan da li veruje da je ovaj sistem zapravo lošiji od starog, koji je nakon 30 mečeva donosio šampiona:

– Ne, mislim da je sistem bolji nego što je bio, ali da će sledeće godine u dogovoru sa klubovima FSS najaviti jednu izmenu sistema takmičenja koje će se primenjivati posle dve sezone.

POZNATA SKRIVENA LIČNOST: Evo ko je Zvezdin ‘Mister X’! (VIDEO)

Nakon toga, Kokeza je potvrdio da misli na sezonu 2017/2018:

– Tako je, biće predlog da superliga smanji broj klubova sa sadašnjih šesnaest na dvanaest. A koji će se sistem igrati, možda će se igrati trokružni sistem, gde bi se ponovo posle odigrana dva kruga ili dvadeset dva kola podelilo prvenstvo na plej-aut i plej-of po šest klubova. S tim da bi se igrale po dve utakmice i u plej-autu i plej-ofu. Da još jednom svako igra sa svakim i kao domaćin i kao gost.

Najviše polemike bilo je o deljenju bodova na pola nakon 30 odigranih kola, a prvi čovek srpskog fudbala rekao je da će i o tome biti reči:

– To bi bilo nešto o čemu bismo razgovarali sa klubovima. Da vidimo šta bi bilo najbolje rešenje za našu ligu i da dobijemo saglasnost i podršku najvećeg broja klubova. Taj sistem bismo prihvatili.

Nema sumnje da nas očekuje još jedna poprilično velika promena. Pitanje koje se samo nameće jeste – koliko je zapravo problem u samom sistemu takmičenja, ili on leži negde dublje, tamo gde nije poželjno dirati?

Bilo kako bilo, Kokeza je najavio promenu, na nama je da se opustimo i uživamo u novim barvurama umetnika na fudbalskim terenima širom Srbije.

PROBLEM ZA PARTIZAN: Leonardo ne dolazi na pripreme!

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter