0
Evrokupovi

EURO 2016: Rumuni spasili bod, Švajcarska će više žaliti za pobedom iako je gubila (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.16 u 19:50

U prvom meču drugog kola grupe B EP u Francuskoj reprezentacije Rumunije i Švajcarske remizirali su rezultatom 1:1 (1:0).

Posle prvog kola Švajcarska je imala tri boda zbog pobede nad Albanijom, dok je Rumunija bila bez boda usled premijernog poraza od domaćina Francuske.

Švajcarci su otvorili utakmicu silovito i stvorili su nekoliko prilika za vođstvo, ali su do njega prvi došli Rumuni.

U jednom od retkih napada na početku u 17. minutu dosuđen je jedanaesterac za naše susede, a tu šansu je u gol pretvorio Bogdan Stanču, kome je ovo bio drugi pogodak na šampionatu sa ‘bele tačke’.

(Izvor: youtube / mohamed hammou)

Posle toga Švajcarska je ponovo preuzela primat na terenu, ali nikako nisu uspevali da realizuju neku šansu i izjednače.

Tako je prvo poluvreme završeno prednošću igrača u žutim dresovima, ali je posle 12 minuta igre u nastavku stiglo zasluženo izjednačenje.

Posle kornera sa desne strane odbrana Rumunije nije dobro otklonila opasnost, a lopta je pala pravo na nogu Admira Mehmedija koji ju je zakucao u mrežu za 1:1

(Izvor: youtube / AmIgOCR7Prod)

Do kraja više nije bilo golova iako je ponovo Švajcarska bila ta koja je napadala i stvarala šanse, ali su Embolo i Šaćiri propustili velike šanse za pobedu.

Međutim, i pored toga što nisu uspeli da preokrenu i slave trijumf, mogu biti zadovoljni jer su praktično obezbedili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Rumuni, sa druge strane će svoju šansu tražiti u poslednjem kolu grupne faze protiv selekcije Albanije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Rumunija – Švajcarska 1:1 (1:0)
(
Stanku 18pen – Mehmedi 57)

Stadion Park prinčeva
Sudija: Sergej Karasev (Rusija)

Rumunija: Tatarašanu – Sapunaru, Kirikeš, Grigore, Rac (Filip od 62)- Pintili (Hoban od 46), Prepelica – Torže, Stanku (Andone od 84), Kupčiju – Kešeru.

Švajcarska: Zomer – Lihtšajner, Šer, Đuru, Rodrigez – Behrami, Džaka – Šaćiri (Taršan od 90), Džemaili (Lang od 83), Mehmedi – Seferović (Embolo od 63).

[/stextbox]

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter