0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MILOŠ TEODOSIĆ: Ne smemo da se opuštamo, Portoriko, Češka i Letonija mogu biti opasni!

Objavljeno: 13.06.16 u 16:06

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je da je tokom cele sezone ekipa razmišljala o Olimpijskim igrama i poručio da bi plasman u Rio bio kruna generacije.

Najbolji srpski košarkaši imaju lepu priliku da se kvalifikaciju na Olimpijske igre posle 12 godina, pošto će biti domaćin kvalifikacionog turnira u Beogradu od 4. do 9. jula.

BLOG MILOŠA TEODOSIĆA: Imam samo jednu želju…

– Operacija Rio je bila u našim glavama, barem u mojoj tokom čitave sezone. To je nešto što već dugo godina želimo i to je nešto ova generacija nema iza sebe, a to je odlazak na Olimpijske igre. To bi bio ogroman uspeh za sve nas i za reprezentaciju. Skocentrisaćemo se i siguran sam da ćemo dati sve od sebe. Da li će to biti dovoljno? Nadam da hoće – rekao je Teodosić Tanjugu.

On je dodao da će biti mnogo teže obezbediti olimpijsku vizu, nego što mnogi misle.

– Sad više nije ona fraza da „svi igraju košarku“, već je to tako. Česi su jedna sjajna ekipa što su pokazali na Evropskom šampionatu. Isto tako i Letonija. Portoriko je dugi niz godina uvek bio nezgodan protivnik i neće biti nimalo lako. Bez obzira što tu možda nema zvučnih imena od država, ali jedan jako težak turnir nas očekuje.

KREMLJ ZA NEZABORAV: Izuzetna čast za Miloša Teodosića (FOTO)

Teodosić dodaje da još nije svestan kakav je uspeh napravio osvajanjem Evrolige sa moskovskim CSKA, prvom njegovom titulom.

– To je veliki uspeh i za ekipu i za mene lično, nešto što sam dugi niz godina želeo i maštao. Opet, nema mnogo vremena za veselje, ni dovoljno vremena da se utisci sležu jer kreću već obaveze u reprezentaciji. To je opet još jedna jako bitna stvar u mojoj karijeri i u mom životu, koju želim da ostvarim. Polako, kad završim karijeru sve će lepo da slegne.

Teodosić je posle osvajanja Evrolige u Berlinu izjavio da je red na Novaka Đokovića da dođe do trofeja na Rolan Garosu, što je svetski broj jedan učinio. Na pitanje da li je sledeći cilj da Novak i reprezentacija osvoje medalje u Riju, odgovorio je:

– To bi bilo sjajno, ali otom-potom. Videćemo – zaključio je Teodosić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter