0
Košarka

NBA: Atomska košarka Oklahome obrisala šampione sa parketa! (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.16 u 08:47

Oklahoma je odbranila domaći teren u prvom meču u ‘Česapik Enerdži areni’ i pobedom nad Golden Stejtom rezultatom 133:105 povela sa 2:1 u finalnoj seriji zapadne konferencije.

Posle dva meča u ‘Orakl areni’ koja su nagovestila da ćemo u finalu Zapada gledati fantastičan duel dva najbolja tima u konferenciji, niko nije slutio da će sa selidbom serije u Oklahomu jedan tim ovako dominantno počistiti rivala.

A upravo to je noćas učinila Oklahoma, koja je odigrala gotovo preslikan meč kao šesti u seriji protiv San Antonija, u kom je furioznom drugom četvrtina oduvala rivala i stekla nenadoknadivu prednost, čak i protiv tima kao što je Golden Stejt.

KAKVO PRIZNANJE: Jokić u timu rukija godine

Zatrpali su koš Voriorsa, postigavši čak 72 poena u prvom poluvremenu. Sve im je polazilo za rukom, dok na drugoj strani, gosti iz Ouklenda nisu mogli da pogode ništa. Ali baš ništa.

Dovoljno je reći da je Stef Kari u prvih 24 minuta imao 4/13 iz igre, od čega nekoliko potpuno čistih pozicija. Kada on promašuje slobodno bacanje, lagan flouter ili otvorenu trojku iz levog kornera, onda je jasno da je Golden Stejt bio u velikom problemu.

Za to vreme, ‘gromovnici’ su tukli iz svih oružja, Kevin Durent i Rasel Vestbruk bili su u zoni i zajedno su u tom periodu imali 41 poen. Oklahoma je stekla nenadoknadivih 25 poena prednosti, koje su u drugom poluvremenu lako sačuvali protiv potpuno dekoncentrisanih ‘ratnika’.

VREMEPLOV: Najki je shvatio, LeBron će biti najveći (VIDEO)

Posebno se to videlo na primeru Drejmona Grina koji je nastavio tamo gde je stao u prva dva meča, jurio je igrače Oklahome po terenu kako bi ih na neki način povredio, šutnuo je u međunožje Stivena Adamsa, saplitao Kevina Durenta, a manje vodio računa o očajnoj igri svojih saigrača i sebe.

Kada se činilo da bolje od toga igrači Oklahome ne mogu, još više su uništili obruč šampiona i ubacili im neverovatnih 45 poena u trećoj četvrtini. Gotovo svaki napad je donosio poene domaćima, a malo je reći da odbrana Golden Stejta nije postojala.

Na kraju ubedljiv trijumf i 2:1 za Oklahomu, koja će biti domaćin i četvrtog meča za dve večeri.

Najefikasniji je bio Kevin Durent sa čak 33 poena, pratio ga je u stopu Rasel Vestbruk sa 30, ali i čak 12 asistencija, a dabl-dabl imao je još i Enes Kanter, rezervista, sa 10 poena i 12 skokova. U timu Voriorsa samo dva igrača imala su dvocifren poenterski učinak – Stef Kari 24, a Klej Tompson 18.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto Final)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter