0
Košarka

NBA: Oklahoma deklasirala Sparse, ni Bobi nije mogao da zaustavi veliki udar ‘gromovnika’ (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.16 u 08:48

Oklahoma Siti Tander drugi je finalista zapadne konferencije NBA lige, pošto je u šestom meču polufinala protiv San Antonija bila ubedljiva rezultatom 113:99.

Ubedljivo najzanimljivija serija polufinalnih duela u NBA konferencijama odigrana je između Oklahome i San Antonija, koji su se sastali treći put u poslednjih pet godina. Prvi put, 2012. godine. pobedu su odneli ‘gromovnici’, zatim su u pohodu na svoj poslednji NBA prsten, Sparsi bili bolji pre dve godine, da bi ovog puta bolji ponovo bili Tanderi.

Ovaj meč ujedno je bio i poslednji za velikog Timija Dankana koji ima punih 40. godina i završiće svoju karijeru u kojoj je osvojio pet šampionskih titula u saradnji sa Gregom Popovičem.

Ovog puta Greg, Timi, ali i Kavaj Lenard, Parker, Đinobili i ekipa nisu imali rešenja za raspucanu ekipu Bilija Donovana, koja je potpuno izrešetala njihov koš u šestom meču, čime je došla do četvrte pobede i finala konferencije sa Golden Stejtom.

Osim uvodnih pet minuta kada je San Antonio sa prvom postavom na parketu imao prednost od šest poena, kompletan ostatak meča protekao je u znaku domaće ekipe. Osim standardno dobrih Djurenta i Vestbruka, sjajan doprinos dali su Stiven Adams i Andre Roberson, koji je šutirao bez greške do pred kraj treće četvrtine, ali taman kad treba u periodu u kom je Oklahoma stekla ključnu prednost od 25 poena.

Oklahoma je veliki nalet krunisala sa ‘plus 24’ na poluvremenu, a kada je na kraju treće deonice situacija bila gotovo ne promenjena, čak i veća u korist Tandera, bilo je jasno ko je novi finalista. Poslednja deonica bila je čisto otaljavanje posla, pa je razlika na kraju spala na ‘samo’ 14 poena.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto Final)

Najefikasniji igrač na meču bio je Kevin Djurent koji je ubacio 37 poena, a veliki doprinos trijumfu imali su Stiven Adams sa 15 i Andre Roberson sa 14 poena. Na drugoj strani, Kavaj Lenard je vukao goste sa 22 koša, dok je Lamarkus Oldriž imao 18 poena.

Boban Marjanović dobio je šansu u prvom poluvremenu kada je na parketu bio šest i po minuta i postigao dva poena, ali sei pored dobre role u odbrani, zbog brza tri faula u napadu vratio na klupu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter