0
ATP

ATP RIM: Pao Nadal za polufinale

Objavljeno: 13.05.16 u 19:12

Novak Đoković savladao je Rafaela Nadala rezultatom 2:0 u setovima u četvrtfinalu turnira u Rimu. U polufinalu naš teniser čeka boljeg iz duela Nišikori – Tim.

Đoković je do pobede došao nakon nešto manje od dva i po sata igre – 7:5, 7:6.

Prva četiri gema protekla su u relativno sigurnoj igri oba tenisera, da bi u petom gemu Đoković relativno lako izgubio servis. Nadal je brejk potvrdio u sledećem gemu i otišao na 4:2, a potom je usledio najduži gem na meču, tokom kog je odigrano čak 15 poena. Osvajanje tog gema kao da je dao snagu Đokoviću, pa je odmah u narednom došao do brejka i izjednačenja na 4:4, pošto je iskoristio četvrtu brejk loptu.

Novak je potom poveo sa 5:4, Nadal osvojio gem na svoj servis, da bi Đoković nakon odlaska na 6:5 još jednom uzeo brejk, ponovo nakon četvrte prilike za njega, i poveo sa 1:0 u setovima.

SPEKTAKL: Kakav potez Novaka za prvi set (VIDEO)

U drugom setu maltene ista priča. Nadal je bolje otvorio set, već u prvom gemu oduzeo Đokoviću servis, potom poveo sa 2:0, i to vođstvo je održavao do desetog gema. Imao je Španac čak pet set lopti pri rezultatu 5:4, ali je Đoković sve odbranio, da bi potom iskoristio prvu priliku za brejk i poravnao rezultat.

Oba tenisera su osvojila naredni servis-gem, pa je usledio taj brejk, u kom je naš teniser došao do pobede od 7:4, za 2:0 u setovima i trijumf nad velikim rivalom.

Đokovića u polufinalu čeka duel sa Nišikorijem ili mladim Austrijancem Dominikom Timom, koji je izbacio Rodžera Federera sa turnira.

TROICKI IZGUBIO ŽIVCE: Srpski teniser urlao na sudiju (VIDEO)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter