1
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: 31 asistencija Zvezde i +19 za atraktivnu pobedu i korak ka tituli (VIDEO)

Objavljeno: 30.04.16 u 22:01

Crveno-beli savladali su Mega Leks i u drugom meču finalne serije ABA lige, pa je Zvezdi dovoljna jedna pobeda na dva naredna duela u Sremskoj Mitrovici kako bi drugi put uzastopno postala šampion ABA lige.

Prva četvrtina bila je ujedno i jedina u kojoj je postojao bilo kakav egal. Mega je u deveti minut prve četvrtine ušla sa prednosti od 18:17, i to je bilo to. Do kraja susreta na terenu je postojala samo Crvena zvezda.

(Youtube/WM Media)

Prvi period Zvezda je dobila rezultatom 26:21, da bi već početkom druge četvrtine crveno-beli otišli na +11, dok je prednost na poluvremenu iznosila 13 poena.

Atraktivni potezi su se ređali, Kinsi, Miler i Simonović su pokušavali da nadmaše jedan drugog u zakucavanju, pa je Zvezda na kraju zabeležila veoma ubedljivu pobedu – 93:74.

Takođe, meč je obeležila i sjajna timska igra Beograđana, koji su susret završili sa čak 31 timskom asistencijom!

RAMPA CIRBESA, KUCANJE SIMONOVIĆA: Zvezda ređa poteze kao na traci (VIDEO)

Najefikasniji u ekipi pobednika bio je Simonović sa 16 poena, Miler je ubacio 11, ali apsolutni junak susreta je Stefan Jović, koji je bio veoma blizu dabl-dabl učinka – meč je završio sa po devet poena i asistencija.

U ekipi iz Sremske Mitrovice, Ivanović je postigao 22 poena, a Zagorac i Nikolić po 16.

Zvezda će već 2. maja imati priliku da osvoji šampionski prsten, kada je na programu treći susret, čiji domaćin će biti ekipa Mege.

Nakon njega, ukoliko bude potrebe, četvrti meč će biti odigran takođe u Sremskoj Mitrovici 3. maja, dok je eventualna majstorica zakazana za 5. maj.

(Youtube/WM Media)

GUDURIĆEVA AKROBACIJA: Pogodak iz veoma teške situacije (VIDEO)

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA liga

Finalna serija

Crvena zvezda – Mega Leks 93:74 (26:21, 26:18, 20:21, 21:14)

Crvena zvezda: Kinsi 10, Rebić 3, Dangubić -, Mitrović 9, Lazić 10, Micić 6, Simonović 16, Gudurić 8, Jović 9, Miler 11, Cirbes 9, Štimac 2

Mega Leks: Simić 2, Đoković 3, Veljković 2, Musić -, Ivanović 22, Pavlović -, Luvavu -, Zagorac 16, Simeunović 6, Nikolić 16, Janković 7, Pecarski –

Crvena zvezda vodi u seriji 2-0.

[/stextbox]

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter