1
Fudbal

VREMEPLOV: Najlepši gol u istoriji Engleske, Evrope… sveta? (VIDEO)

Objavljeno: 25.04.16 u 00:00

Ovaj gol i dve decenije kasnije predstavlja jedan od najlepših pogodatak u istoriji engleskog fudbala. Strelac je čovek koji je bio praktično sinonim za lepe golove – Met Le Tisije.

Susret između Njukasla i Sautemptona odigran je 24. oktobra 1993. godine. „Sveci“ su bili pretposlednji na tabeli nakon 12 odigranih mečeva, dok je Njukasl bio miran na sredini tabele. Prvo poluvreme prošlo je bez golova, i do 62. minuta navijači su gledali fudbal koji je slutio na podelu bodova, kada je na scenu stupio Met Le Tisije.

VREMEPLOV: Kada u 120. minutu slaviš bez rukavica, onda ti ‘ušati’ pehar lako isklizne (VIDEO)

Odbrana Sautemtpna poslala je dug pas napred. Do lopte je došao Ijan Douvi, koji je glavom spustio iza leđa Meta Le Tisijea. Tisije je taj pas iskoristio da sebi petom da for, zatim je u trku prebacio jednog, pa drugog igrača Njukasla i poslao loptu u mrežu za ulazak u večnost kako Premijer lige, tako i evropskog, svetskog fudbala…

(Youtube/Nixie Mxie)

VREMEPLOV: Legenda o najčudnijoj kazni u istoriji fudbala

0
0
1 Komentara
  1. Ста ли тропате? Ово није ни најлепси гол те сезоне у премијер лиги…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter