3
Evropske lige

FOTO: partizan.rs

DVE REČI IZAZVALE SKANDAL: Rasistički ispad bivšeg trenera Partizana! (FOTO)

Objavljeno: 11.04.16 u 16:17

Niko se tome nije nadao od njega, a sada svi očekuju drakonsku kaznu zbog samo dve izgovorene reči.

Slovenija je ovih dana na nogama zbog incidenta velikih razmera koji je izazvao bivši trener Partizana, a sada ljubljanske Olimpije, Marko Nikolić.

Mladi stručnjak je optužen za rasizam zbog izgovorenih reči u samom finišu utakmice protiv Zavrča. Nikolić je tada svog tamnoputog igrača Blesinga Elekeja nazvao ‘crnim idiotom’ u momentima kada je on slavio gol za izjednačenje, prenosi portal ‘Ekipa24’.

Nikolić je smatrao da umesto slavlja, Nigerijac treba da otrči po loptu i stavi je na centar, kako bi Olimpija imala više vremena da preokrene rezultat. U besu je izgovorio rasističku uvredu na račun fudbalera i izazvao burne reakcije u Sloveniji.

Screenshot_1

Još uvek se niko od zvaničnika nije oglasio, kako iz same slovenačne Lige, tako ni iz rukovodstva  Olimpije, ali zato slovenački mediji vrše veliki pritisak da se Nikolić žestoko kazni, a spominje se čak i otkaz iz ljubljanskog kluba.

0
0

3 Komentara

  1. @Pop,

    Pre neki dan, Mazica nazvase „srpskom budalom.“ Vodeci se tom logikom, covek ne treba da se uvredi, zato sto je Srbin, zar ne? Upravo takvi pridevi stvaraju konotaciju rasizma ili sovinizma (u Mazicevom slucaju).

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa jel crn il nije? Nikad nisam kapirao sto se crnci nadju uvredjeni kad im neko kaze da su crni. Jedino ako crnac nije znao da je crn…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter