5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Vijera brži od sudije, Zvezda izbegla poraz u Čačku (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.16 u 18:02

Crvena zvezda je u 30. kolu Superlige Srbije uspela da izbegne poraz golom Vijere u 91. minutu za 1:1 (0:1) protiv Borca u Čačku.

Crvena zvezda ostaje neporažena. Zahvaljujući svom najboljem strelcu Vijeiri koji je 20. golom u sezoni doneo remi crveno-belima kraj Morave. Malo je bilo potrebno Borcu da po drugi put savlada Crvenu zvezdu (prvi put u Kupu), ali im je nedostajalo kocnetracije. Kombanovani stastav Miodraga Božovića je iprak regularni deo sezone završio bez poraza.

Crvena zvezda je u dosta slabom prvom delu igre imala više prilika. Prvu je u 14. minutu propustio Katai kada je loše šutirao glavom na centaršut Cvetkovića. U 32. minutu pokušao je i Srnić glavom, Anđelković je odlično centrirao, ali je krilni napadač propustio „zicer“. Kazna je usledila minut kasnije, posle prekida Vujaklija je očajno šutirao, lopta je otišla paralelno sa golom, ali se na pravom mestu, malo iznad peterca našao Obradović i pogodio za 1:0. Crvena zvezda je posle tog gola krenula dosta agresivnije, ali se videlo da fali nekoliko standardnih igrača. Do kraja prvog dela igre izdvojili smo pokušaj Kataija, ali Bajić nije imao velikih muka da zaustavi tu loptu.

Drugo poluvreme otvorio je pokušaj Anđelkovića, ali je ta lopta verovatno završila u Moravi. U 54. minutu centrirao je Ristić, šutirao je glavom Rendulić, ali je Bajić bio na mestu. Najveću šansu da Crvena zvezda stigne do izjednačenja imao je Ristić kada je sa 16 metara izveo odlično slobodan udarac, lopta je kao „strela“ letela ka golu, ali je Vijeira ničim izazvan dirao na nekih četiri metra od gola i poslao je preko gola. Igrao se 77. minut. Posle toga Borac je pretio iz kontra napada preko Zorića, Jovanovića i Vujaklije, ali nije uspeo da duplira prednost. Kazna je stigla u 91. minutu kada je Vijeira sjajno primio jedan centaršut na grudi, a potom majstorski loptu zakucao iza leđa Bajića za konačnih 1:1.

(Izvor: YouTube/Sport Nation)

Crvena zvezda u plej-of ulazi sa 41 bodom (posle deljenja), 14 više od Partizana sa 27 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BORAC – CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:0)

Strelci: Obradović 33 – Vijeira 90+1

Stadion kraj Morave. Sudija: Novak Simović.

BORAC: Bajić – Tanasin, Maslać, Krstić, Obradović – Balabanović, Kostić – Zorić, , Jovanović, Petraci – Vujaklija.
CRVENA ZVEZDA: Kahriman – Cvetković, Rendulić, Luković, Anđelković – Le Talek – Srnić, Katai, Plavšić (Orlandić), Ristić – Sikimić (Vijeira).

[/stextbox]

0
0
5 Komentara
  1. Zvezda najverovatnije gubi u derbiju od Partizana,izuzev da im sudija pomogne da izbegnu poraz, sustize ih pad forme, nije iskljucivo i da u 7 ostalih kola prospu prednost, sve je moguce pa i to,pa neka tako i bude onda,pozdrav. Bravo za Borac,bravo za Partizan.cao.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter