0
Evropske lige

IZ REALA KOD GVARDIOLE: Desni bek madridskog kluba na meti „građana“

Objavljeno: 09.04.16 u 21:00

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola već formira tim sa kojim će raditi kada bude preuzeo kormilo nad Mančester Sitijem, te mu je Dani Karvahal jedna od prvih meta.

Bivši trener Barselone već sprema planove za klub iz Premijer lige koji će preuzeti, pre svega je zaokupiran rekonstrukcijom igračkog kadra, a ponajviše defanzivnom linijom tima.

Karvahal bi bio idealno rešenje, s obzirom da poseduje sve što budućem treneru treba.

On je jedan od igrača madridskog Reala koji najviše obećava, igra jako dobro u jednoj od najjačih liga na svetu i pokazuje da bi mogao da ima još blistaviju budućnost.

Iako je još uvek mlad, Karvahal poseduje ogromno iskustvo i van Španije, kako je igrajući za Bajer Leverkuzen u sezoni 2012/13 proglašen za najboljeg desnog beka Bundeslige.

Postao je klasična ofanzivna „dvojka“, a poznato je da Pep voli da radi sa takvim igračima jer su poziciju u odbrani uz desnu aut liniju u njegovim prethodnim klubovima pokrivali ofanzivno nastrojeni Dani Alves i Filip Lam.

Na put njegovog prelaska u tim sa „Etihada“ ipak može da stane nedavna izjava fudbalera kako ne namerava da napušta glavni grad Španije.

Ipak, činjenica da mu je nedavno pojačanje Reala Danilo, uzeo mesto u startnih jedanaest „kraljevskog kluba“, mogla bi da natera omalenog Španca da promeni adresu.

U svakom slučaju, Gvardiola će sigurno učini sve u svojoj moći ne bi li ga privolio da potpiše za „građane“, s obzirom da klub iz Mančestera trenutno na poziciji desnog beka ima Zabaletu (31) i Sanju (33) koji su odavno prošli svoje najbolje igračke godine.

Pripremio: Nikola Miloradović

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter