0
Evropske lige

KAKAV POTEZ: Lacio zove legendu Rome?

Objavljeno: 07.04.16 u 15:33

Trener Sampdorije i nekadašnji napadač Rome Vinćenco Montela, jedan je od kandidata za klupu Lacija u narednoj sezoni.

Popularni „Aeroplanino“ svojevremeno je sa velikim uspesima nastupao za najljućeg rivala „nebeskoplavih“, a tokom 10 godina provedenih u redovima „vučice“ postao je igrač sa najviše postignutih golova u „Derbiju dela kapitale“ kada je 2002. godine postigao čak četiri pogotka.

Uprkos svojoj istoriji, mediji u Italiji javljaju da je Montela jedan od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje kormila u Laciju, zahvaljujući sportskom direktoru ovog kluba Igljiu Tareu.

ROMA SE POJAČAVA: Vitsel na meti ‘vučice’

Stefano Pioli je otpušten upravo nakon derbi meča sa Romom, koji je sa 4:1 završen u korist „žutocrvenih“, a na njegovo mesto je postavljen nekadašnji fudbaler ovog kluba, koji je svojevremeno bio i trener u mlađim kategorijama Lacija, Simone Inzagi ali se veruje da je njegova uloga u klubu kratkog roka, tačnije do kraja tekuće sezone.

Kako je Montela izbor Tarea i predsednik Klaudio Lotito ima svoje favorite, a jedan od njih je i naš stručnjak Siniša Mihajlović, čija sudbina na klupi Milana još uvek nije poznata.

Ipak, ugledni „Kalčomerkato“ veruje da bi trener Torina Đampijero Ventura mogao na mesto šefa struke kluba iz Rima, a čak pretpostavljaju da su prvi razgovori sa trenerom „Bikova“ već obavljeni.

Iskustvo koje poseduje Ventura, njegova mogućnost da radi sa mladim igračima kao i skromni zahtevi kada je transfer pijaca u pitanju, čine ga idealnim kandidatom za Lotita, sudeći po ovom italijanskom listu.

Pripremio: Nikola Miloradović

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter