0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILAN LEŠNJAK: Da nastavimo seriju pobeda!

Objavljeno: 05.04.16 u 14:57

Tek što se završilo 28, a već sutra je 29. kolo Superlige. Za Čukarički se nastavlja utakmicom protiv Novog Pazara na Banovom brdu.

U prethodna dva susreta ostvarenu su pobede, obe u gostima, protiv Mladosti iz Lučana i Jagodine. O predstojećem duelu govorili su šef stručnog štaba Milan Lešnjak i levi bek Čukaričkog Stefan Živković.

-Težak meč, to je definitivno. Sigurno da želimo da nastavimo sa serijom pobeda. Ali da bi se to dogodilo moraćemo da pružimo mnogo više nego na poslednjem meču. I kad to kažem mislim prvo na sebe. Igramo na domaćem terenu i naš cilj su tri boda – kazao je Živković.

-Ne volimo preterano da se vraćam na stvari koje su iza nas, ali želim da istaknem da imamo homogenu grupu sa divnim ljudima i dobrim igračima koji imaju izuzetno mnogo prostora za napredak. Individualno i kao tim. Očekuje nas bitan meč. Ne samo zbog bodova, već i zato što prethodne utakmice u Lučanima i Jagodini gube na značaju ako se sutra ne izborimo za pobedu. Uslovi za igru će biti kako nama tako i njima. Toplo vreme, temperatura više od 24,25 stepeni. Znamo da je malo teže adaptirati se na te stvari u ovom prelaznom periodu. Očekujem da moj tim pruži maksimum. Mislim da ne bi trebalo da imamo nekih ozbiljnijih problema. Kad to kažem ne želim da umanjim kvalitet i važnost ekipe Novog Pazara koja hoće da igra i da se nadigrava. Poznajemo dobro njihovog trenera. Radi na igri i želi da mu ekipa igra. Novi Pazar igra kvalitetan fudbal i ima nekoliko dobrih pojedinaca. Očekuje nas težak meč, ali isto tako očekujem da pristup mojih igrača bude kao na prethodne tri utakmice i verujem da će sve biti u najboljem redu – kazao je Lešnjak.

Živković je već imao iskustvo igranja protiv Novog Pazara u dresu Borca iz Čačka iz kojeg je zimus stigao u Čukarički.

– Imam pozitivan skor. U Čačku je bilo 3:0, a ako se dobro sećam prošle sezone tamo je bilo 2:2. Sigurno da će biti teško. Bore se za „goli život“, za opstanak. Svaki bod im je važan. Sigurno da će pokuštati da nas iznenade. Po meni mi smo u svakoj utakmici favoriti, ukoliko to nisu mečevi protiv Crvene zvezde i Partizana. Ali to moramo da pokažemo na terenu. Sve zavisi od nas. Ako ih „otvorimo“ na vreme, sigurno da će nam biti lakše. Spremni smo i očekujem da tek u plej ofu demonstriramo koliko zapravo može ova ekipa – samouvrene je mladi defanzivac.

Kratko se pričalo zatim i o meču protiv Jagodine.

– Naši igrači sa klupe, a posebno Radonjić, su doneli rezultatsku prevagu. U većem delu meča smo odigrali bolje i mislim da smo zasluženo dobili. O jedanaestercu protiv nas, ne mogu da se bavim tim stvarima, niti je to moj deo posla. Sudije su ljudi koji rade svoj posao i sigurno ga u datom trenutku rade na najbolji način odnosno na način za koji misle da je najbolji. U svakom slučaju gol smo primili u nezgodnom trenutku. Trebalo je igrače u tih 15 minuta najpre dovesti psihološki u normalno stanje i zatim im objasniti da sve zavisi od njih. Oni su ti koji uz naše savete iznose sve na terenu. Drugo poluvreme smo odigrali kako je bilo dogovoreno u pauzi i uspeli smo da ostvarimo odgovarajući rezultat – kazao je trener Čukaričkog.

U timu Čukaričkog u poslednje vreme bilo je prostora za mlađe igrače i tu se prvo misli na Erhana Mašovića.

Mašović je opravdao poverenje. Moramo biti obazrivi. Teško je od mladih igrača u kontinuitetu očekivati partije na visokom nivou. Svojom igrom je opravdao to što je trebalo i sasvim sam zadovoljan. Ima tu još dece koja će vrlo brzo nadoći. To što je bitno, ne igraju imena, već igrači. I to ću da naglasim svaki put. Ime kao ime mi ništa ne znači. Mašović da ne igra na nivou na kom igra, imao bi manje šansi. Šansa je konstantna. To nije utakmica, već i trening. Kad god je iskoriste biće nagrađeni. Jedini način da se uđe u tim je trening i zatim prilika na utakmici. Evo izvoli, iskoristi. Svaki igrač ima podršku, ne samo moju, već celog kluba. Ali to nije podrška da igraš po svaku cenu, već da zaslužiš i igraš. Svakom će se pomoći da dođe na određeni nivo i sve mora da se zasluži. U životu se ništa ne podrazumeva – objasnio je Lešnjak.

U timu protiv Novog Pazara najverovatnije neće biti kapitena Igora Matića zbog povrede. Tijago je počeo pre nekoliko dana da trenira sa ekipom, kao i Lukas. Utakmica se igra od 16 časova. Ulaz na istočnu tribinu je slobodan, cena karata za zapad je 300 dinara. Glavni arbitar susreta je Milorad Milićević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter