2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JEDAN OD NAJBOLJIH EVROPSKIH NAPADAČA: Želim titulu sa Zvezdom! (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.16 u 13:04

Postoje još uvek fudbaleri kojima je sportski motiv bitniji od miliona na računu.

Hugo Vijeira igra neverovatnu sezonu u Crvenoj zvezdi. Postigao je do sad 18 golova, nalazi se na ubedljivom prvom mestu, a još pet pogodaka mu nedostaje da postane najbolji strelac u jednoj sezoni od kad se raspala državna zajednica Srbije i Crne Gore:

– Moja statistika je savršena. Nije lako imati ovoliku dugu seriju pogodaka, bez obzira što je to posao napadača. Ovo je moja sezona iz snova, kao i Zvezdina. Uživamo u rekordu, do kojeg smo stigli u sjajnom stilu – kaže Vieira.

Mnogi ga porede sa Džejmijem Vardijem, napadačem koji je najzaslužniji za neverovatne rezultate Lestera u Premijer ligi:

– Na ličnom polju pokušaću da budem ispred napadača Lestera. Ako se to desi, biću veoma srećen, a vidim da saigrači žele da pomognu asistencijama. Nije to nauštrb rezultata, koji je svakako primaran.

Vijeira ne krije da mu je ovo najbolja sezona u karijeri:

– Prolazio sam kroz mnoge teške trenutke, pogotovo posle životne drame, smrti verenice, bilo mi je potrebno da dođem u sredinu koja će razumeti moje probleme. Trener Božović mi je pružio ruku, naša saradnja je savršena.

Upravo Božovića apostrofira kao najzaslužnijeg za sjajne partije:

– Ugradio nam je energiju, pobednički mentalitet i svako od nas zna šta mu je primarno. Mnogo puta jesenas nas je savetovao da mislimo samo na obaveze, kao profesionalci, i da će ostalo da se reši. Verovali smo mu i evo dokle smo stigli…

Titula je veoma blizu?

– Blizu jesmo, ali nismo još matematički stavili tačku. Kada to usledi, možemo da budemo spokojni. U fudbalu nema kalkulisanja. Bar mi to znamo. Ovoliko pobeda, golova… Svi smo srećni, kao i naši navijači.

Zavoleo je navijače, i ne krije da ga posebno motiviše njihov odnos:

– Često mi skandiraju, njihova podrška na svakom stadionu je bitna da budemo bolji. Uverio sam se da je Zvezda gigant, i u mojoj domovini se ovaj naš uspeh veoma ceni.

Reprezentativna pauza je Portugalcu donela i nekoliko dana odmora:

– Uželeo sam se porodice i prijatelja. Podelićemo zajedno radost, a onda povratak na posao, da preostalih deset kola odradimo kako se od nas očekuje. Pobednički i efikasno.

Neizbežno je spominjanje i Lige šampiona, a sudeći po Hugovoj reakciji, nije nemoguće da Zvezda nju napadne sa Portugalcem u sastavu:

– Meni se ne žuri iz Zvezde, u Beogradu se osećam lepo. Ipak, ima vremena da se podvuče crta i prave dalji planovi. Najpre da overimo titulu, prvu u mojoj karijeri – zaključuje Hugo Vieira svoj intervju za „Sport“.

(Youtube/musicsmaL)

0
0
2 Komentara
  1. vesic pise … a oni potpisuju … samo me cude mediji ( razume da treba zaraditi , navijati , primiti naredjenje …) …ALI … onda treba reci: da je naslov sa izjavom doticnog dostavljena … KO NORMALA MOZE RECI ZA IGRACA … KOJI IGRA U NAMESTENU – NEREGULARNU JSL … DA JE JEDAN OD NAJBOLJIH EVROPSKIH NAPADACA ?! gospodo, razumem ovo je Srbija sa vucicevom – zvezdinom ligom … SAMO NE MOGU DA VERUJEM DA SPORTSKI NOVINARI NE PRATE IGRU NAPADACA U EVROPI KOJI IGRAJU LIGI SAMPIONA, EVROLIGU I DRZAVNE LIGAE GDE SE PRAVI FUDBAL IGRA … pitanje koje se namece svakom fudbalskom laiku : fudbalski klub kojieg nema ni na jednoj svetskoj – evropskoj tabeli uspesnih … kao sto je slucaj sa fkcz, ima jednog od najboljih igraca evrope ?! STRASNO i SRAMNO !!! tako nesto svaki dan slusama o : uspesima drzave Srbije … i uporedjivanje sa nemackom, austrijom, … zemlje EU: skandinavske zemljekako … regiona … izgradenim kilometrima pruga, autoputeva, … kako narod dobro zivi … sve to … od GLAVNOG ODBORA STRANKE … a posto je zvezda drzavni projekat … u tom stilu se i sa zvezdom nastavlja … bas smo na pravom putu … ???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter