0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

FILIP KOSTIĆ PRIŽELJKUJE: Dobra atmosfera, tim, dobra igra i ambijent!

Objavljeno: 20.03.16 u 12:25

Okupljanje reprezentativaca Srbije za prijateljske mečeve sa Poljskom i Estonijom zakazano je za ponedeljak. Selektor Ćurčić je za ovu akciju pozvao 23 igrača, pošto su sa spiska zbog povreda u poslednjem trenutku izostali Ljubomir Fejsa i Sergej Milinković Savić.

Pored brojnih povreda otežavajuća okolnost za naš državni tim je i činjenica da će praktično samo sa dva treninga izaći na megdan veoma snažnoj reprezentaciji Poljske. Ipak, ono što raduje pred izuzetno važne provere, jeste sjajna forma Filipa Kostića u dresu Štutgarta.

– Iza mene su vrlo dobre partije, golovi i asistencije u Bundesligi i zbog svega toga naravno da mi je samopouzdanje na visokom nivou. Veoma se radujem novom reprezentativnom okupljanju, odlično se osećam i spreman sam da dam maksimum za tim – rekao je Filip Kostić na početku razgovora.

Kostić je u seniorskoj reprezentaciji do sada odigrao pet utakmica, a s obzirom na partije koje pruža u nemačkom šampionatu, činjenici da je postigao pet golova i četiri puta bio asistent, u ovom trenutku prirodno se nameće kao jedan od igrača od koga se mnogo očekuje.

– Komplimenti prijaju, ali moraju da se opravdaju na terenu. Imam veliku želju da u dresu Srbije potvrdim dobru formu i da se nametnem dobrim partijama. Predstoje nam dve utakmice u kratkom vremenskom roku, a kao i svaki reprezentativac, motiva imam na pretek – skroman je Kostić.

Selektor Radovan Ćurčić je prilikom objavljivanja spiska jasno istakao da za reprezentaciju Srbije više nema prijateljskih utakmica, da već sada počinju kvalifikacije za SP u Rusiji. Na ovu konstataciju Kostić kaže:

– Selektor Ćurčić je potpuno u pravu. Utakmice sa Poljskom i Estonijom su za nas od velikog značaja. Očekujem pre svega da ćemo dobro funkcionisati kao tim, da ćemo u 180 minuta duela sa Poljacima i Estoncima pokazati snažan timski duh i da ćemo disati kao jedan. Naša najveća snaga mora da leži u timu – kratko je zastao Kostić i potom dodao:

– Veoma je važno da kroz ove utakmice izgradimo i dobru atmosferu, da dobrom igrom kreiramo i dobar ambijent oko reprezentacije. To nam je jako važno. Svima treba da bude jasno da samo uz veliku podršku možemo da ostvarimo planirane ciljeve.

Kostić smatra da o kvalitetu Poljaka nema potrebe trošiti reči.

– Reprezentacija Poljske igra jako dobro. To je pre svega izuzetno snažan kolektiv. O Levandovskom kao njihovom predvodniku suvišno je bilo šta reći. Njegova statistika, broj golova i način na koji ih je postigao ove sezone u dresu Bajernu jasno govore da se radi o vanserijskom asu. Međutim, nije on jedina opasnost. Poljska na svim pozicijama poseduje veliki kvalitet i ima veliku podršku navijača. Očekuje nas veliki izazov i teška utakmica.

Nezaobilazna tema u razgovoru sa Kostićem bio je i Mundijal u Rusiji. U toj priči, Kostić nema dilemu:

– Moram da priznam da sam veliki optimista po pitanju plasmana na Svetsko prvenstvo. Mi smo fudbalska nacija i smatram da Srbija jednostavno mora da se plasira na Mundijal – zaključio je Kostić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter