0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA KAO BARSELONA: Šta to, sem sjajnog fudbala, spaja dva fudbalska velikana?

Objavljeno: 15.03.16 u 15:14

Crveno-beli sve više liče na tim iz Katalonije.

U Crvenoj zvezdi, polako ali sigurno, španski postaje, nakon srpskog, jezik koji se najviše može čuti. Dobar deo zasluga ide i na „dušu“ Davida Babunskog, momka koji je u zimskom prelaznom roku stigao upravo iz Barselone:

– Tu sam mesec i po dana i veoma sam zadovoljan. Na delu sam se uverio da nisam pogrešio što sam došao u Zvezdu. Imamo odlične igrače i trenera i još bolju atmosferu. Sve uslove da dobro radim i napredujem, rekao je Babunski za klupski sajt.

Treninzi pod palicom Miodraga Božovića mu veoma prijaju:

– Kod njega je kao u Barsi, lopta i fudbal na svakom treningu. Naravno, to mi veoma prija.

Mladi fudbaler se, uz loptu, sjajno snalazi i sa stranim jezicima, pa uz srpski i makedonski, odlično govori i španski i engleski, što mu je mnogo pomoglo u komunikaciji sa saigračima, koje god nacionalnosti bili:

– Mojim dolaskom, španski je definitivno postao drugi jezik u Zvezdi! Uklopio sam se lako, ali mislim da se svako ko dođe u Zvezdu uklopi isto tako, jer Zvezda je emocija. Kad osetite taj duh i atmosferu koji vladaju oko kluba jednostavno postanete deo toga i Zvezda postane deo vas.

Sledeći meč Zvezda igra protiv Spartaka iz Subotice u subotu na stadionu „Rajko Mitić“, i želja svih je da tribine budu što punije:

– Da bi tako bilo potrebna nam je što veća podrška naših navijača. Zbog toga ih pozivam da dođu i da ih bude što više. A mi ćemo dati sve od sebe, bez obzira ko bude igrao, da ih još jednom obradujemo, završio je Babunski.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter