4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD LIGA: Drama u Pioniru, Zvezda korak bliža finalu

Objavljeno: 15.03.16 u 21:08

U prvom meču polufinala ABA JTD lige, Crvena zvezda je posle produžetka savladala Cedevitu 97:88 (22:14, 15:29, 19:13, 26:26, 15:6).

Drama u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Bila je Crvena zvezda na ivici ambisa, ali je neverovatnim košem Jovića 12 sekundi pre kraja meča prvo izborila produžetak, a potom preko razigranog Milera deklasirala Cedevitu i sa 1:0 u seriji za šest dana ide u Zagreb.

Četa Dejana Radonjića je odlično otvorila meč, pogotvo u šutu za tri poena kada su pogađali Miler, Jović, Kinsi i Lazić. Zato je i prednost crveno-belih bila „plus osam“ – 22:14. Cedevita u prvoj deonici nije mogla da pogodi van linije za tri poena, ali je sve promašaje naplatila u drugoj četvrtini. Razigrali su se Pulen i Bilan, a pratili su ih Babić i Vajt, te su Zagrepčani deonicu završili 29:15, a na veliki odmor su otišli sa 43:37.

Dugo su gosti vodili i u trećem delu igre, ali je Crvena zvezda tri minuta pre kraja opet stigla do vođstva zakucavanjem Milera za 56:54. Do kraja Bilan je izjednačio na 56:56, te se u poslednjih deset minuta ušlo u egalu. Poslednju četvrtinu Zvezda je odlično otvorila i povela sa četiri poena prednosti 65:61.I kada su svi pomislili da su crveno-beli blizu pobede, Pulen je sa dve trojke napravio preokret i Cedevita je povela 67:65. Usledila je neizvesna završnica, a 12 sekundi pre kraja, pri vođstvu gostiju 82:80, Jović je pogodio za dva poena i odveo utakmicu u produžetku.

Bio je to vetar u leđa za izabranike Dejana Radonjića. Nastavak je otvorio Kinsi trojkom, a „pečatirao“ Miler trojkom uz dodatno bacanje za ogromnih u tom trenutku 89:83 za crveno-bele. Ispostavilo se da je to bila nedostižna prednost za Cedevitu, a šlag na tortu stavio je Lazić novom trojkom za konačnih 97:88.

Zvezdu je do pobede vodio Miler sa 24 poena, Cirbes je ubacio 19, a Jović 14 koševa. Sa druge strane briljirao je Pulen sa 24 poena, Bilan je dao svega četiri poena manje, a odličan je bio i Vajt sa 16 poena. Ipak, nedovoljno da se napravi iznenađenje i pobedi Crvena zvezda u Beogradu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – CEDEVITA 97:88 (37:43)

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 16, Rebić, Dangubić 4, Lazić 12, Micić, Tejić, Simonović, Gudurić 6, Jović 14, Miler 24, Cirbes 19, Štimac 2.
CEDEVITA: Pulen, Vajt, Katić, Prilepić, Babić, Žganec, Musa, Bilan, Mazalin. Gordić, Žorić, Arapović.

[/stextbox]

0
0

4 Komentara

    • Sinoc smo (kao i uvek) gledali basket u kaficu, i par glodara je napustilo objekat (kao i uvek) kada su shvatili da Zvezda dobija…Inace kad se desi da gubi, ostaju do kraja da truju…Ta kolicina kompleksa…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter