0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD: Neverovatna četiri produžetka u Tivoliju, Vilsonov 41 poen i poraz Partizana za kraj (VIDEO)

Objavljeno: 07.03.16 u 20:37

U poslednjem kolu regionalne ABA j.t.d. lige košarkaši Partizana poraženi su posle četiri uzbudljiva produžetka od Olimpije u Ljubljani rezultatom 118:115 (20:13, 24:22, 14:19, 13:17, 14:14, 9:9, 13:13, 11:8).

Utakmica između Olimpije i Partizana nije previše odlučivala u krajnjem rasporedu na tabeli, mada je između ovih timova teško bilo za očekivati da će odigrati revijalnu utakmicu. Stoga su oba tima imala veliku želju da se pobedom oproste od ove sezone u regionalnom takmičenju.

Treba reći i to da je ovaj meč igran, umesto u zauzetim ‘Stožicama’ zbog koncerta, u ljubljanskom dvorani ‘Tivoli’.

Utakmicu su bolje otvorili domaći igrači, koji su vrlo brzo stekli opipljiviju prednost, koja je vremenom rasla, a sredinom druge četvrtine bilo je i plus 15 u korist Olimpije – 43:28.

Međutim, ekipa Aleksandra Džikića je uspela da koliko toliko smanji zaostatak do poluvremena i da trojkom Kevina Džounsa zaostatak svede na podnošljivih devet poena – bilo je 44:35.


Kevin Dzons za TRI // Olimpia – Partizan // 07… by goal365hd

U drugom poluvremenu druga slika na parketu. Partizan je na krilima Džamara Vilsona ‘topio’ minus u koji je zapao, i sa dve njegove trojke, uz još dve Aleksandra Cvetkovića i crno-beli su stigli do potpunog rezultatskog egala pred ulazak u poslednjih 10 minuta igre. 

Dobru igru tim iz Beograda preneo je i u poslednju deonicu, a otvorio ju je sa 12 uzastopnih poena i tom serijom je potpuno preokrenuo rezultat i poveo sa 66:58. Trojka Aleksandra Cvetkovića je razgalila navijače Partizana u ‘Tivoliju’.


TRECA TROJKA Cvetkovica // Olimpia – Partizan… by goal365hd

Međutim, domaći nisu bili bez odgovora. Uzvratili su serijom od 7:0, pa je utakmica polako iskliznula u penal završnicu. U njoj je, pak, Partizan imao minimalnu prednost, Edo Murić je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja, a Davon Robinson na drugoj strani je polaganjem odveo utakmicu u produžetak, iako je Džamar Vilson posle toga promašio otvoren šut za pobedu – 71:71.

U dodatnih pet minuta Kevin Džons je doneo prednost Partizanu, ali je usledila rezultatska klackalica, a zatim i serija domaćih u kojoj je Olimpija pogocima Hrovata, Nikolića i dalekom trojkom Save Lešića došla do plus šest – 83:77.

Međutim, ni tu nije bio kraj, jer su gosti se još jednom vratili u meč. Dugom dvojkom Čedomira Vitkovca i košem posle ofanzivnog skoka Kevina Džonsa, Partizan je izjednačio. Sava Lešić nije bio precizan na drugoj strani, ali ni Edo Murić za tri poena, pa je meč otišao u novi produžetak – 85:85.

I dalje je Kevin Džouns nosio Partizan, pa je doneo prednost crno-belima vođstvo trojkom u drugom produžetku, a zatim je Džamar Vilson zakucavanjem u kontri i Džouns još jednom trojkom doneli ‘plus šest’ gostima.

Lapornik je trojkom prepolovio prednost Partizana, da bi Olimpija nakon toga izjednačila, a Aleksandar Cveković promašio trojku za pobedu pri rezultatu 94:94 i meč je otišao u treći produžetak. Ima li ovaj meč kraja?

Oba tima bila su vidno izmorena, a Partizan bez Darela Vilijamsa koji je imao pet ličnih grešaka je sve lakše primao poene ispod koša. Tako je Olimpija stekla minimalnu prednost, ali nezaustavljivi Kevin Džouns je pogodio treću trojku u produžecima za novo vođstvo crno-belih.

Međutim, nekako je domaći tim bio za nijansu svežiji, pa smo tako videli i alej-ap zakucavanje Zakisa, kao i pogotke posle ofanzivnih skokova ‘zmajeva’ za nedostižnih četiri razlike na 28 sekundi do kraja. Ali ni tada nije bio kraj, Partizan se još jednom volšebno vratio i uveo završnicu trećeg produžetka u penale.

Tada je Lapornik pogodio jedno od dva bacanja, a Džamar Vilson sjajnim prodorom položio loptu u koš za četvrti produžetak. Neverovatno, a primetno je da igrači jedva stoje na nogama od umora.


NEVEROVATNO – 41. POEN Dzamar Vilson… by goal365hd

Povukao je u tom delu meča Sava Lešić sa šest poena, ali je na drugoj strani Džamar Vilson nastavio da zatrpava koš Olimpije i stigao do 41. poena. Međutim, u jednom od sledećih napada promašili su polaganja VIlson, pa Murić, da bi Lapornik pogodio oba slobodna bacanja za 118:115 za Olimpiju na sedam sekundi do kraja, što je ujedno bio i kraj.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Džamar Vilson sa 41 poenom, Kevin Džouns ubacio je 32, a Aleksandar Cvetković je dodao 19. Na drugoj strani najbolji je bio Sava Lešić sa 31 poenom i 21 skokom, dok je Lapornik ubacio 25 poena u pobedi Olimpije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ABA JTD, 26. kolo

Rezultati:

Mega Leks – Metalac 77:64
Olimpija – Partizan 118:115 (posle četiri produžetka)
Tajfun – Igokea 76:81
Zadar – Sutjeska 85:83
Crvena zvezda – Krka 77:67

21.00 Budućnost – Cibona

Odigrano u nedelju:
Cedevita – MZT 89:64

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter