12
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Uzalud sam upozoravao da će se ovo dogoditi!

Objavljeno: 05.03.16 u 12:35

Potresi u Humskoj doveli su do toga da je Partizan ostao bez potpredsednika kluba Miroslava Berića samo nekoliko dana pošto je premijer Srbije Aleksandar Vučić proslavljenog košarkaša pomenuo u emsisiji na RTS.

Tada je prvi čovek srpske Vlade istakao da država mnogo više pomaže KK Partizan nego KK Crvena zvezda i da ne zna zbog čega uprava crno-belih ćuti o tome. Epilog je bio ostavka Miroslava Berića. Tim povodom u intervjuu za Kurir je govorio najtrofejniji trener Partizana, Duško Vujošević.

– Nemam kontakt sa ljudima iz Partizana, a još više sam distanciran od politike – rekao je Vujošević i potom nastavio:

– Mom klubu želim da osvaja titule, naravno. Ali neka nova titula ne može da stvori utisak da je to bilo lako. Ono što su uradili Žeravica, Ivković, Obradović, pa i ono što sam uradio ja, biće zapamćeno. Oduzeo sam sebi mržnju, ali neke stvari koje sam najavljivao i na koje sam upozoravao ubrzo će isplivati na površinu.

Duško Vujošević je istakao da politika mora da pomogne sport, a ne da se meša u njega. Naveo je iskusni stručnjak i svoj primer.

– Košarka, poznato je, nije profitabilna delatnost, ali ona za državu ima drugi specifičan značaj. Teško je pronaći metar kojim može da se odredi koliko kome država treba da pomogne, ali mora da se napravi sistem, da se unapred utvrde kriterijumi po kojima će klubovi biti finansirani. Prema njihovoj veličini i rezultatima, a ne prema simpatijama onih koji odlučuju. U jednom trenutku smo je potpuno izgubili, čak je i direktno poručeno da dok sam ja trener, Partizan ne može da ima sponzore – zaključio je Duško Vujošević.

Partizan u ponedeljak igra meč poslednjeg 26. kola ABA JTD lige protiv Olimpije u Ljubljani, a iz Slovenije su stigle lepe vesti za Grobare.

0
0

12 Komentara

  1. Da li sam ja dobro pročitao..ovaj mali čovek je pomenuo velikog Žeravicu..sada su svi oni doprineli nekom uspehu Partizana..kada ga je taj isti,veliki Žeravica kritikovao prošle godine,mag se ponašao kao da mu je neko prosuo vrelu vodu na glavu..mali čovek i ne toliko dobar trener …. pokretač mrženje i čovek koji je partizan doveo do ovde..hvala mu na tome,meni kao deliji i te kako je prijalo njegovo bavljenje politikom a ne košarkom…

    0
    0
    Odgovori
    • Sto jes jes,13 godina ste uzivali u nasim pobedama i festivalima u EL,rekordnim ponizavanjima i svetskim priznanjima.Tolko vamje bilo lepo da ste brze bolje pobegli u Zeleznik kad su Delije sklopile dil sa Covicem o rusenju Partizana….Elem,Dule je tezak covek i to je svima jasno,ali je karakter,znalac i legenda,ima hrabrast i nema dlake na jeziku,zbog toga ga posebno volimo.Licno mislim da nije trebao da odgovara Zeravici ali to je posledica svega sto se u to vreme a i sada desava u Partizanu i oko njega.Obrni okreni voleli ga ili ne ispade da je covek sve bio u pravu,sad kome se ne svidja njegov problem.

      0
      0
      Odgovori
  2. dule, ovo je kraj … u partizanu od vucicevih trojana po upravama i na tribinama vri. toliko smisljenih manipulacija da posten navijac-gradjanin je zbunjen … ko u partizanu za koga radi … da bi partizan sportski i finansijski unistili … dule, ti se spasi i dobro je sto Srbiju napusti … ALI … sta ce ova deculija …

    0
    0
    Odgovori
  3. Aman čoveče, pa možeš li se bre ti baviti tim poslom kojim se baviš ili ćeš ceo život da komentarišeš sva „izokola“ dešavanja u tvom bivšem klubu ??? Dosadan si s tim svojim stavovima. Shvati, da dok se klubovi ne privatizuju, uvek će biti mešanja politike u sport. Pa i vaši su se toliko mešali, počev od Mirka Marjanovića, pa nadalje. I šta sad ? Ništa, tako će i dalje biti. Na žalost. Ali ti … ti toliko dižeš celu situaciju na neki pijedestal, kao da se radi o svetskom problemu. Da ne pominjem kolike pare ste dobil što za vreme bivših, što sadašnjih političara. Verujem da bi bilo interesantno saznati gde su sve pare završavale od silnih donacija društvenih firmi koje su godinama davane KK „Partizan“. S toga, ućuti više, molim te.

    0
    0
    Odgovori
    • Vidim uporno se ponavlja prica o nekih 5-6 politicara deklarisanih Partizanovaca i njihovom uticaju na sport u Srbiji pa imam potrebu da vas pitam,koliko je politicara i stranki,sedelo u upravnim odborima Zvezde eto nek bude od ere Mirka Marjanovica do danas? Evo ja cu da ti kazem,ne zna im se broj,ali bitno je da ste vi primetili da tu ima i Partizanovaca,sto im je izgleda najveci greh….Da ne duzim,za vreme ere Partizanovaca dobili ste projekat Evropska Zvezda-20 miliona evra za 4 godine,40 stranaca,reprezentativci i vrhunski treneri su prodefilovali klubom,zaduzili ste se 16 miliona,umesto gasenja doziveli vaskrs fuzijom sa FMP-om ili sta vec i nagradjeni igranjem u EL…u FK vam doveden Gazprom…To koliko su nas filovali parama govori podatak da nikada nismo mogli da produzimo stranca jos jednu sezonu,a bilo ih je dobrih,dok vi to danas lagano uspevate pa cak i izmenjate nekoliko tokom sezone,suplja prica sa RSB foruma…A Dule ima pravo da prica jel je kao sto se ispostavilo sve bio u pravu,svidelo se vama ili ne,pozdrav.

      0
      0
      Odgovori
  4. A je l može u Limožu da se uzima 40% od prodaje igrača? Milione si uzeo od kluba, porez nisi plaćao, a pare si zadrzavao za sebe. Ej 40% od svakog igrača koji je prodat! Uništio si nas za sva vremena, a drugi ti kriv.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter