0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

IVANA ŠPANOVIĆ NAPADA SVETSKI TRON: Ali, ipak, Rio je najbitniji…

Objavljeno: 29.02.16 u 15:03

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović rekla je danas da joj je cilj da na atletskom mitingu u Beogradu obori državni rekord u dvorani, što će biti najava borbe za zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu.

– Sutrašnji miting u Beogradu biće poslednje takmičenje pre Svetskog prvenstva u SAD, koje me čeka 18. marta. I kvalifikacije i finale su u jednom danu, tako da će i to biti neka vrsta mitinga. Ovo će biti poslednja provera u svakom smislu, a ne mogu da tražim ništa bolje od nastupa pred domaćom publikom. Učiniću sve da nadmašim svoj državni rekord u dvorani od 6,98 metara, rekla je Španovićeva novinarima u Beogradu.

U Beogradu će se sutra održati međunarodni miting „Serbian open indoor meeting“, kojim će zvanično biti otvorena atletska dvorana na Banjici.

Ivana Španović je navela da jedva čeka da vidi dvoranu i da se takmiči pred domaćom publikom.

– Poslednje veliko takmičenje koje sam imala kod kuće bilo je prvenstvo Evrope za juniore 2009. godine. Znam da sam tada zbog publike i cele atmosfere skočila mnogo dalje nego što sam fizički bila spremna, rekla je ona.

– Pripreme su tekle dobro, dobro smo krenuli sezonu, međutim, onda je usledila mala povreda… Sad je sve u redu, nema bolova i sutra ću nastupiti onako kako se spreman za svako bitnije takmičenje, dodala je Ivana Španović.

Na pitanje novinara da li je cilj na Svetskom prvenstvu zlatna medalja i skok preko sedam metara, Španović je navela: – Da… To ste vi rekli.

– Već znam ko će se takmičiti, neće se pojaviti aktulna svetska prvakinja iz Pekinga (Tijana Bartoleta). Kada se pričalo o Svetskom prvenstvu u SAD prošle godine, bili smo podeljenih mišljenja da li da idemo ili ne. Ja sam baš zbog toga što je u Americi bila izričita da želim da idem. Ne postoji više nikakav strah od konkurencije, znam koliko vredim i koliko mogu da skočim, pa ako taj skok bude dovoljen za zlato, super, kazala je Ivana Španović.

Ona je istakla da je ove godine sve podređeno Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

– S trenerom sam morala da napravim dogovor da ćemo ići na svetsko i evropsko prvenstvo ukoliko to ne budem doživljavala previše emotivno i ako se ne budem samo tome posvetila, jer se zna da je Rio najbitniji. Idem na Svetsko prvenstvo sa ambicijom da skočim što dalje i postanem svetska prvakinja, jer nemam tu titulu… Ali, sve je podređeno Riju, rekla je Španovićeva.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter