1
Košarka

FOTO: STARSPORT

BERIĆ: Promena trenera je donela boljitak

Objavljeno: 19.02.16 u 14:40

Potpredsednik KK Partizan, Miroslav Berić osvrnuo se na dosadašnje rezultate crno-belih i predstavio planove za sledeću sezonu.

Berić je zadovoljan plasmanom Partizana u polinale Kupa Radivoja Koraća, kao i dosadašnjim tokom takmičenja:

– Kad se pogledaju prve utakmice, ishodi su očekivani, ali pobede Mege i Partizana nisu bile nimalo lake. FMP je imao šut za pobedu, koji jeste bio iz teške situacije, ali je bez obzira na to ta lopta mogla da uđe. Konstantin se jako dobro držao do pred kraj treće četvrtine, da bi se potom ispoljio kvalitet Mege. Sve u svemu, publika može da bude zadovoljna. Kvalitetne su predstave, što navijači vole, rekao je Berić i dodao da ne očekuje veliki otpor Smederava u večerašnjem meču protiv Zvezde:

– Najviše me raduje što je dvorana bila prepuna, pogotovo na drugoj utakmici. Jučerašnji dan pokazao je da razlika u kvalitetu nije prevelika. Do samog kraja je bilo neizvesno, mada je očito da postoji razlika među ekipama iz ABA lige i Košarkaške lige Srbije. Danas je, naravno, teško očekivati da Smederevo iznenadi protiv Zvezde, Metalac je favorit, ali ne verujem da je razlika prevelika. Treba svi da se borimo da razlika u kvalitetu bude što manja, jasan je potpredsednik crno-belih.

U plufinalu protivnik Partizan će sigurno biti crveno-beli:

– Svesni smo da je moglo da bude i obrnuto, da ne budemo sada ovde nego u Beogradu. Dešavaju se te velike oscilacije, od situacije u kojoj smo imali dobru igru, ogromnu prednost, atmosferu, došli do toga da razmišljamo da li će poslednja lopta da uđe. Igrači su svesni da to više ne sme da se događa, ta opuštenost i nonšalancija, da se prospe sve što se radilo 25-30 minuta. Imamo prazan hod od nekoliko minuta, kada od ogromne prednosti dođemo do toga da se borimo za pobedu. Ako želimo da pobedimo Zvezdu, te prazne minute moramo da svedemo na minimum, realan je Berić.

Potom se osvrnuo na dosadašnji rad trenera Aleksandra Džikića i predstavio planove za sledeću sezonu:

– Od Džiletovog dolaska imamo jedan poraz. To je sasvim druga pesma, mada i kad se vratimo unazad, imali smo pregršt utakmica koje smo izgubili u poslednjim minutima i da nije bilo tako sad bismo možda pričali i polufinalu ABA lige. Sad delujemo mnogo ozbiljnije kao tim i sad nikome nije lako igrati protiv Partizana. Već mislimo na sledeću sezonu i ti planovi se već stvaraju. Nismo od onih koji u junu misle o tome. Naravno da smo Džileta odmah potpisali na dve i po godine i bila je dezinformacija da smo u međuvremenu njegov ugovor produžili na taj period, zaključio je Miroslav Berić.

 

0
0

1 Komentara

  1. Dje vam je pamet bila da dzileta postavite odma posle duleta…nebi se borili za opstanak nego bi bili na vrhu tabele.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter