1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MATIJAŠEVIĆ O PRELAZNOM ROKU ČUKARIČKOG: Stigli dobri igrači, obavezan izlazak u Evropu

Objavljeno: 16.02.16 u 13:05

Zimski prelazni rok za Čukarički je bio aktivan u oba pravca. Kao što je uostalom i najavljivano na kraju prvog dela sezone, došlo je od očiglednih promena u igračkom kadru o kojima smo razgovarali sa sportskim direktorom kluba sa Banovog brda Vladimirom Matijaševićem.

– Bilo je posla. Naše ambicije su zahtevale da se prelazni rok obavi što je moguće bolje. Morali smo da osvežimo ekipu. Sa pojedinim igračima je prekinuta saradnja iz ovog ili onog razloga. Ne bih ulazio u detalje. To su Nikola Karaklajić, Li Adi, Dejan Boljević i Marko Ranđelović. Klub im želi sve najbolje u nastavku karijere.

Da li je bilo ponuda i da li je možda neko od standardnih fudbalera i nosioca igre u prvom delu sezone mogao da bude prodat?

– U Čukaričkom se u razvoj pojedinih igrača mnogo uložilo proteklih godina. Oni su svojim radom i angažmanom pokazali da to nije bilo uzaludno. Neki su letos napustili klub, možda je bilo očekivano da ove zime odu Stevanović, Stojković ili Srnić. U toj grupi ima još nekoliko igrača. Govorio sam ranije, ponoviću i sada, u intresu Čukaričkog je da svojim igračima pre svega pronađe angažman u inostranstvu. Srbija je druga opcija, bez obzira o kojem je klubu reč. Konačnu odluku o svemu donosi predsednik Dragan Obradović u dogovoru sa Zoranom Popovićem, njegovim stručnim štabom i sa mnom. Procenili smo da je vrlo važno da „kostur“ tima bude sačuvan i onda ćemo na leto videti šta i kako. Svesni smo da ima igrača koji žele da promene sredinu. Nećemo biti sebični i trudićemo se da sve strane budu zadovoljne, objasno je Matijašević.

U ovom prelaznom roku angažovani su štoper Đorđe Đurić (pozajmljen iz pljevaljskog Rudara do kraja sezone), zadnji vezni Dušan Lagator (ugovor potpisao na četiri godine, stigao iz podgoričke Mladosti), napadač Filip Knežević (ugovor potpisao na godinu i po dana, stigao iz Partizana, prvi deo sezone igrao je za Borac iz Čačka), napadač Nemanja Radonjić (pozajmljen iz Rome do kraja sezone) i levi bek Stefan Živković (ugovor potpisao na tri godine, prethodno je igrao za Borac iz Čačka).

– Zbog obaveza u prelaznom roku nisam bio na Kipru i ne mogu da budem objektivan kad se priča o tome koliko su se novi igrači i na koji način uklopili u tim. Ali sam bio u svakodnevnom kontaktu sa šefom stručnog štaba Zoranom Popovićem i njegovi su utisci uglavnom pozitivni. Đurić je definitivno pojačao konkurenciji na mestu štopera. Tražili smo rešenje za levog beka i to rešenje smo pronašli u Stefanu Živkoviću kojeg je Čukarički želeo da angažuje još letos. Od njega se mnogo očekuje. Prijatno je iznenadio Dušan Lagator. Reč je o mladom momku, sa mnogo talenta i potencijala koji je ozbiljan radnik.

Matijašević je dodao i to da je zadovoljan što su igrači iz omladinskog pogona prihvatili način rada i razmišljanja prvog tima i da od pojedinaca očekuje da vrlo brzo budu u prvom planu fudbalskog kluba Čukarički. Podsećamo da su profesionalne ugovor sa Čukaričkim između ostalih nedavno potpisali omladinci Zehrudin Mehmedović, Erhan Mašović, Sava Radić i Stefan Šapić. Oni su bili deo ekipe koja je od početka priprema (10. januar) na raspolaganju treneru Popoviću.

Cilj na proleće?

– Obavezan je izlazak u Evropu. Naši igrači su profesionalci koji mogu i moraju da prihvate ambiciju kluba. U suprotnom ne bi ni bili tu. Verujem da će svojim kvalitetom, upornošću i znanjem uspeti da ostvare planirano. Za sada nema razloga da mislim drugačije – završio je Vladimir Matijašević.

0
0
1 Komentara
  1. Po kvalitetu igraca,realno zasluzuju Evropu i ako ne izbore 2.ili 3.mesto,bio bi veliki neuspeh za Cukaricki.Posle Zvezde,imaju najkvalitetniji tim,oni i Vojvodina,tako da bi sve ostalo bilo iznenadjenje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter