21
AdmiralBet ABA Liga

ABA JTD: Veliki poraz Srbije, samo tri tima dogodine u regionalnoj ligi (FOTO)

Objavljeno: 16.02.16 u 11:09

Timovi iz Crne Gore napravili nedostižnu prednost po koeficijentu.

Srbija će naredne sezone u ABA ligi definitivno imati tri predstavnika. Nakon 24 odigrana kola, Crna Gora ima 15 sakupljenih bodova, dok je Srbija na 13,50.

Crna Gora za svaku pobedu timova iz te države dobija 0,50, dok Srbiji nakon svakog trijumfa tima iz Srbije sleduje 0,25 bodova. Kako srpski timovi do kraja takmičenja mogu zabeležiti još sedam pobeda, a Sutjeska i Budućnost imaju međusobni duel, prednost koju su timovi iz Crne Gore ostvarili po pitanju koeficijenta je nedostižna.

Srbija i Hrvatska imaće dogodine po tri, Slovenija dva, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora po jedno, dok preostalo jedno mesto, nakon smanjenja lige na 12 učesnika, pripada zamlji koja je ostvarila najbolji koeficijent.

Nakon sjajne sezone ekipe Budućnosti, to jedno preostalo mesto pripašće Crnoj Gori, čime će se njihov broj ekipa povećati na dve.

ABA

0
0
21 Komentara
  1. Sto sada kukate, obratite se odgovrnima koji sve znaju i koji su se preko vlasti nametnuli da vode kosarku. Hteli su da prekinu dominaciju Partizana, eto prekinuli su. Dok je ta dominacija trajala, najbolji tim iz Srbije je imao dva ili tri poraza za celu godinu i bio je samo on dovoljan da cuva mesta za Srbiju, kao sada Buducnost u Crnoj Gori. Presao vas je Covic kada je gurnuo srpske klubove na silu da igraju Jadransku ligu i time unistio centre poput Kraljeva, Leskovca, Nisa, Novog Sada… Presao vas je Covic kada je ugasio jedan od dva najveca kluba u Srbiji KK Crvena zvezda i oformio novi, privatni, radi postizanja svog interesa, a svi navijaci ugasenog kluba, boze im oprosti, na to pristali i potrcali za njim za dve godine slave, presao vas je i sada i preci ce vas opet. A za Partizan ne brinite, zivi, prezivljava i uvek ce ziveti, jer sta god uradili, taj klub je napravio preveliki broj legendi koji ce se naci i stati uz njega kada je najteze, kao sada Pekovic. A kada se stvari promene, mozda cemo do tada i ostati sa samo jednim predstavnikom u ligi, ali ako se to i desi, ne zavaravajte se, to ce opet biti samo Partizan.

    0
    0
    Odgovori
    • Imali ste 2 ili 3 poraza za celu godinu jer niste imali konkurenciju a zasto,zato sto su nekoliko Hrvatskih i Slovenskih klubova isto bili oslabili i bili su u krizi a kod nas jer ste krali,gepekovali,tukli sudije,pretili,krali mlade igrace po Srbiji,dovodili skupe strance i to sve uz debelu pomoc drzave,sad kad se vise ne moze kao pic*e kukate!!!Zbog vase lazne dominacije su propali mnogi domaci klubovi iz tih centara i gradova o kojima pricas…13 godina ste osvajali,titule,kupove,ABA Ligu,igrali Evroligu a para nigde u minusu 6 miliona ej!!!Cak ste i fuziju sa Igokeom morali da pravite 2007…Cim ste propali ne samo da je Zvezda ojacala vec su ojacali i drugi klubovi Mega,Metalac…Uskoro mozda i jos nekoliko klubova iz 1 Lige udje u KLS i budu bar deo one jacine kao sto su bili nekad Vojvodina,FMP…A u Aba ligi cim su malo ojacali Hrvati Cedevita i Crnogorci Buducnost,ne mozete ni u prva 4 vise da budete iako ste kupili nekoliko stranaca i doveli par iskusnijih domacih igraca.Jos da ojacaju Cibona,Zadar,Split…pa Olimpija i Krka da budu jaki kao pre bili bi vi stalno 6-7 kao u doba bivse YU…Koga vi lazete vise bre,dosta vase demagogije i lazi…

      0
      0
      Odgovori
      • Decko,jel’ tebi dobro? Preskocio si terapiju? „Krali igrace,kupovali titule,tukli,nismo imali konkurenciju,pomoc drzave,propast gradova po Srbiji!?“ I alo bre,ko kuka? Ove godine zamalo da ispadnemo ali ne kukamo,jer tako se stvara novi klub,od pocetka a ne po lopovskom sistemu onog vaseg moralnog pigmeja. Demagozi? Pa od vas nema vecih demagoga. Onaj kada zaglavi robiju,propascete kao kula od karata. Osilili ste se jednu dve sezone i digli ste nos u nebesa. Tisina bre.

        0
        0
        Odgovori
    • Konačno kada su budžeti isti, uslovi isti, nema vise nameštenih titula, vidi se gde je ko. Kupovina stranaca na kg (trenutno 6 od 12, ostalih 6 Zvezdaši, a kazu prave igrace hahaha ).

      0
      0
      Odgovori
    • Gorane o cemu pricas? Nama su konkurencija bili Cibona koja je u to vreme, bila jaka, pa Olimpija, isto tako jaka,a to su najveci klubovi u svojim drzavama, da ne spominjem da se ukljucivao i Makabi. Kazes za vreme nase dominacije su unisteni centri u Srbiji? Pa tada smo u Jadranskoj ligi imali izuzetno jak Vrsac, pa jedno vreme i Vojvodinu, koji su na Jadranu imali zapazene rezultate, plus FMP, a koga imamo sada? Tada smo imali i pet predstavnika na Jadranu (Partizan, Zvezda, FMP, Hemofarm i Vojvodina, danas ostajemo sa tri). Prica o gepekovanju je smesna i vama, jer kako i sam kazes bili smo tolika sila u to vreme, da ne vidim sta ce nam sudije. I jos nesto, ne pricajte vi o budjenjima velikana bivse SFRJ kosarke, jer ako se to dogodi, to ce biti liga Olimpije, Splita, Zadra, Cibone, Bosne i Partizana, a nikako zvezde iz Zeleznika.

      0
      0
      Odgovori
        • Ovo je suština svega! Sa propašću države, ekonomije, moralnim sunovratom, propadanjem svih ljuskih vrednosti, počinje uspeh i fudbalskog i košarkaškog kluba Partizan. To samo slep čovek ne vidi!

          0
          0
        • …evo drmate i u fudbalu i u kosarci…vidim da prelepo zivimo…cak nas i NATO zove…bili ste, jeste i uvek cete biti crveni komunjarski klub…zalite za tim vremenima pa zato sada kukumavcite…

          0
          0
  2. …dok su Dule, PA, stranke, bankomati ….maltretirali po kosarci…bilo 4 kluba, top8, top4 po neki F4…sad dosli lepi, pametni, uspesni….a mi se samnjili….ma gde cerga kornje pusti….ni trava ne raste….

    0
    0
    Odgovori
    • Nećete biti četvrti jedino ako vam dođe i sedmi stranac, recimo „pecaroš“. Ali u KLS mogu da igraju 4 stranca na jednoj utakmici, tako da imate šansu da tu sedmoricu „rotirate“. A ko sanja ili spava, videće se na kraju sezone. A otrežnjenje može biti već u četvrtak u kupu…

      0
      0
      Odgovori
  3. Magarče bez koske, da li shvataš da ste ispali iz ABA lige? Ne direktno, kao poslednji ili predposlednji, već kao ČETVRTI u KLS ligi! A četvrtoplasirani ne igra ABA ligu…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter