2
Evrokup

FOTO: STARSPORT

JOŠ JEDNA VRHUNSKA PARTIJA MEKELA: Izraelac procvetao po odlasku iz Zvezde

Objavljeno: 10.02.16 u 21:29

Gal Mekel odigrao još jedan sjajan meč od kad je napustio Beograd.

U porazu svoje ekipe od Nižnjeg iz Novogoroda (84:95, nakon produžetka), plejmejker je postigao 21 poen, imao je pet asistencija, četiri skoka i izbuljenih lopti za 37 minuta na parketu.

To nije bilo dovoljno za pobedu „Ponosa Izraela“, ali jeste pokazatelj da je Gal Mekel igrač koji loše partije u Zvezdinom dresu duguje isključivo neuklapanju u sistem, nikako nedostatku kvaliteta.

0
0
2 Komentara
  1. Pa dobro, znamo mi to, ne bi ga ni zvali da nije imao kvalitet, ali nismo mogli ni da ga čekamo više, prosto ne isplati se gubiti utakmice za redom i ispasti iz EL već u prvom krugu, moralo je nešto da se promeni. Kad igraču ne odgovara sistem, a vremena nema previše – tu nema pomoći. Zato u NBA recimo daju minimalne plate rukijima i čekaju ih par godina da prorade – nisu obično nosioci timova niti imaju veliku minutažu, ali imaju vremena da se uklope u sistem. Neki najbolji su naravno izuzeci – odmah igraju i imaju veliku minutažu ali to je retkost.
    Mi negodujemo kad neki naš dobar igrač tamo ne igra, ili mu se ne daju minuti i vreme, ali oni jesu u pravu – minutaža mora da se zasluži. Otprilike je tako bilo i sa Mekelom – nije je baš zaslužio, a previše se očekivalo od njega. Da je bio doveden kao rezervni plej, sa nižom cenom – verovatno bi proigrao, ali ovako – previše očekivanja, previše razočaravanja.
    Srećno Mekel!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter