0
Odbojka

VINER ŠTEDIŠE LIGA: Zvezda bolja od Novog Pazara

Objavljeno: 07.02.16 u 14:55

Odbojkaši Crvene zvezde ostali su lideri superligaškog karavana, pošto su u derbiju 13. kola Viner štediše lige savladali Novi Pazar sa 3:0 (27:25,25:20, 25:23).

Meč koji je odigran u Novom Pazaru, opravdao je sve epitete derbija i doneo je potpunu zasluženu pobedu crveno-belih. Crvena zvezda je u svakom od tri seta diktirala ritam i imala je nekoliko poena prednosti, tu prednost odbojkaši Novog Pazara uspeli su da stignu u završnicama prvog i trećeg seta. Što se tiče prvog perioda igra , Crvena zvezda je imala osetniju prednost od 23:20, uspeli su to domaći da nadoknade. Onda se ušlo u igru poen za poen, a pri rezultatu 26:25 za crveno-bele sjajan blok je postavio Aleksandar Okolić. Drugi set je protekao u dominaciji Crvene zvezde, od starta su imali nekoliko poena prednosti i nisu dozvolili domaćinu da se ponovo vrati u meč. Sasvim zasluženo crveno- beli su rešili i drugi set u svoju korist rezultatom 25:20.

Zanimljivu odbojku je doneo i treći period igre. Opet su crveno- beli imali par poena prednosti, ali su odlični domaćini ponovo uspeli da ozbiljno zaprete favorizovanom gostu. U finiš seta ušlo se rezultatom 21:20 za goste, Radović je propustio veliku šansu za izjednačenje , a opet fantastični Okolić je doneo tri meč lopte za crveno-bele. Uspeli je Novi Pazar da spasi prve dve meč lopte, a onda je servis greškom Delića Crvena zvezda došla do velike pobede.

Zvezda je ostala na liderskoj poziciji sa dvanaest pobeda, dok je Novi Pazar opet pao na četvrtu poziciju. Najefikasniji u pobedi gostiju bio je Blagojević sa 14 poena, na drugoj strani u Novom Pazaru je odličan bio Nemanja Stevanović takođe sa 14 poena.

Inđija je zabeležila novi poraz. Bio je to trinaesti poraz u eliti veoma slabašnih Inđijaca. Klek je odigrao koliko je trebalo za veoma važnu pobedu , kojom su pobegli iz opasne zone.

Uspešni u ovom kolu su bili i odbojkaši Niša, koji su ugostili nekada sjajne goste iz Kragujevca. Sada je to samo senka nekadašnjeg šampiona države, Nišlije su u ovom trenutku u mnogo boljoj formi i trenutno poseduju bolji igrački kadar.

Od prve pa do poslednje lopte, Nišlije su kontrolisale rezultat i nisu dozvolile Radničkom da ugroze njihovu prednost na bilo koji način. Meč je trajo svega 71 minut, a odlični partiju za treće mesto na tabeli su pružili Pržić sa 22, odnosno Opačić sa 8 osvojenih poena.

Pripremio: Uroš Selenić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter