0
ATP

AO, TREĆI DAN: Srbi polovični, elimisana dvostruka osvajačica Vimbldona

Objavljeno: 20.01.16 u 14:14

Prošao je i treći dan na prvom ovogodišnjem Gren slemu, a srpski igrači bili su polovični.

Svi smo i dalje pod uticajem eliminacije Rafaela Nadala u prvom kolu, ali teniseri nastavljaju punom parom. Danas nije bilo nekih većih iznenadjenja, odigrano je drugo kolo u gornjem delu žreba i kod muškaraca i kod dama.

Boje srbije su danas branili Dušan Lajović i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Popularni Duci je ispustio pobedu protiv 21. nosioca Roberta Bautista Aguta. Meč je završen rezultatom 3:2(4:6,6:2,4:6,6:2,6:1). Naš teniser je parirao Špancu u svim elementima igre, ali su ga neiznuđene greške koštale pobede, imao ih je 58, za 26 više od svog protivnika.

Na terenu je bio i treći nosilac, a nekadašnji najbolji teniser sveta Rodžer Federer koji je sa 3:0(6:3,7:5,6:1) savladao neugodnog Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Šesti nosilac, Čeh, Tomaš Berdih je savladao Bošnjaka Mirzu Bašića za svega sat vremena i četrdeset minuta igre, sa impresivnim procentom osvojenih poena na prvi servis, koji je iznosio 95%.

Što se dama tiče, najbolja teniserka sveta Serena Vilijams je bez većih problema za tačno sat vremena porazila teniserku iz Kineskog Tajpeja Su Vei rezultatom 2:0(6:1,6:2).

Četvrti nosilac kod dama Agnješka Radvanska je savladala mladu Eugen Bušar rezultatom 2:0(6:4,6:2).

Najveće današnje iznenadjenje je pružila Australijanka Gavrilova koja je pobedila sa 2:0(6:4,6:4) šestu nositeljku Petru Kvitovu.

Sutra je od srpskih tenisera na programu Viktor Troicki koji igra protiv Amerikanca Tima Smičeka, a od dama će se za prolaz u treću rundu boriti Jelena Janković koja igra protiv Nemice Laure Zigemund. Ana Ivanović će igrati protiv Anastasije Sevastove.

Pripremio: Miloš Dujović

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter