0
ATP

FOTO: facebook.com/djokovic.official

NOVAK PUCA OD SAMOPOUZDANJA: Razbiću Nadala svaki put, želim da pomeram granice!

Objavljeno: 19.01.16 u 15:32

U intervjuu koji je dao za Blic, naš najbolji teniser pokazao je ogromnu dozu samopouzdanja.

Đokoviću na početku sezone samopouzdanja ne manjka. Igra dobro, slušaju ga reket i loptica, a sezonu je otvorio „čišćenjem“ Nadala. Zašto je baš tako jako otvorio sezonu?

– Pa, zašto? Zato što tako treba da bude. I nadam se da će tako da bude svaki put, ne samo sa njim, nego sa bilo kojim teniserom. Ne želim da zvučim prepotentno, ali ja igram tenis zbog toga što, pre svega, volim tenis, imam strast prema tom sportu, a drugo – želim, kao i svi drugi, da pobeđujem. Da vidim koliko dugo mogu da pomeram svoje granice i koje rezultate mogu da postižem. Biću posvećen ovom sportu i dalje, trenutno sam na vrhuncu, bez dileme. Sad, koliko dugo će ovo da traje, ne znam. Ništa nije zagarantovano.

Oktrio je takođe da li ga strah sputava, kako ga pobeđuje: 

– Ne, jer ja ne blokiram tu emociju. Za tu emociju kod mene nema mesta, za strah, za zabrinutost. Naravno, prolazim i ja kroz svoje neke krizne trenutke, oscilacije, ali preovladava jednostavno ubeđenje da sam tu sa razlogom, i da će sve što radim u svojoj karijeri, na terenu i van njega, pozitivno reflektovati na moje rezultate. I dok god poštujem svoju rutinu i profesionalizam, mislim da imam dobre šanse da zadržim to mesto najboljeg i da uvek budem kandidat za osvajanje najvećih turnira.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter