0
ATP

FOTO: novakdjokovic.com

AO: Đoković siguran na startu, Sem Kveri predao Lajoviću, a Krajinović Denisu Kudli

Objavljeno: 18.01.16 u 08:40

Prvog dana takmičenja na Australijan Openu dva srpska tenisera prošla su u drugo kolo, dok smo od jednog morali da se oprostimo.

Odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australje u Melburnu prvi teniser sveta Novak Đoković počeo je pobedom u tri seta protiv 51. igrača sveta Hjeona Čunga iz Južne Koreje, 6:3, 6:2, 6:4. Đoković, koji će u Melburnu pokušati da osvoji svoj šesti trofej, pobedio je za nepuna dva sata.

Srpski teniser je u osmom gemu prvog seta napravio brejk i poveo sa 4:2, njegov protivnik je u narednom vratio brejk, ali mu je Đoković ponovo oduzeo servis i poveo sa 5:3. On je zatim u gemu na svoj servis iskoristio drugu set loptu i poveo u meču.

Đoković je na početku drugog seta, u prvom i trećem gemu oduzeo servis Čungu i bez većih problema osvojio drugi set.

Prvi igrač sveta je u prvom gemu trećeg seta oduzeo servis protivniku, a tu prednost je sačuvao do kraja seta, koji je završio bez izgubljenog poena na svoj servis, posle prve meč lopte.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela hrvatskog tenisera Ivana Dodiga, 90. na ATP listi i Francuza Kventina Halisa, 19. igrača sveta.

Prvog dana takmičenja na Australijan openu srpski teniser Filip Krajinović predao je jutros meč Amerikancu Denisu Kudli zbog povrede. Srpski teniser je u trenutku predaje imao dva seta zaostatka, 2:6 i 1:6.

Kudla će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Italijana Andreasa Sepija i Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije, a ako prodje u treće kolo protivnik bi mogao da mu bude Đoković.

LAJOVIC-LAMMER_16

Treći srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo pošto mu je Amerikanac Sem Kveri predao meč na početku petog seta. Kveri, 58. teniser sveta, vodio je sa 7:6, 6:4, ali je Lajović uspeo da izjednači na 2:2 u setovima.

Prvo je osvojio treći set sa 6:4, pošto je napravio jedan brejk, a četvrti set dobio je rezultatom 6:2, posle dva brejka.

Lajović, 77. igrač sveta, će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela 43. tenisera sveta Martina Kližana iz Slovačke i 24. nosioca na turniru Španca Roberta Bautiste Aguta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter