0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP SIDNEJ: Maratonac Viktor posle fantastičnog finala stigao do pehara!

Objavljeno: 16.01.16 u 12:11

Viktor Troicki na sjajan način počeo je 2016. godinu, odbranom titule u Sidneju pobedom nad Grigorom DImitrovim u taj-brejku trećeg seta.

Finale od kog su puno očekivali svi ljubitelji tenisa, opravdalo je sva nadanja, a posebno je drago ovdašnjim teniskim pratiocima jer je iz njega kao pobednik izašao Viktor Troicki.

Iako je u jednom danu igrao četvrtfinale i polufinale, umor ga nije sustigao i uspeo je da izvuče maksimum iz sebe u maratonskom finalu protiv Bugarina Grigora Dimitrova –  2:6, 6:1, 7:6 (9-7).

Troickom je ovo treća titula u osmom igranom finalu, a druga uzastopna u Sidneju.

Dimitrov je mnogo bolje počeo meč i došao je do relativno lakog vođstva od 1:0 u setovima rezultatom 6:2. Međutim, Viktor je još jednom pokazao svoj karakter i borbu do poslednjeg poena, što mu je donelo još lakši povratak u meč. Sa 6:1 je uzvratio udarac i ušlo se u odlučujući set.

Važnost svakog poena činila je to da su oba igrača čuvala svoje servise, odličnim početnim udarcima, ali i bojažljivim riterniranjem sa druge strane. Prvi je do brejka došao srpski teniser i to u najboljem mogućem momentu, u devetom gemu. Servirao je za titulu, ali nije izdržao pritisak, tačnije, Dimitrov je pogodio sve što je želeo i uspeo je da se vrati u meč.

Ponovo su obojica bili sigurni na svojim servisima, iako je Viktor do tada spasio čak sedam brejk prilika i najpravednije je bilo da odluka bude doneta u taj-brejku.

A tamo je ponovo bulo puno preokreta. Viktor je poveo sa 3:1, Bugarin je preokrenuo na 5:4, zatim se igralo poen za poen, da bi konačnu razliku od dva poena napravio Troicki i rezultatom 9:7 dođe do velikog slavlja i odbrane pehara osvojenog prošle godine u finalu protiv Kukuškina.

Dimitrovu nije bilo drago zbog teškog poraza, videlo se to na njegovom licu, ali je morao da se zadovolji utešnom nagradom.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter