0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ŠTIMAC NAKON VELIKE POBEDE: Neverovatan osećaj je pobediti selektora

Objavljeno: 15.01.16 u 10:19

U intervjuu koji je dao za grčki portal „Sport 24“, Štimac je okarakterisao utakmicu protiv Panatinaikosa kao čudnu.

– Osećaj je izvanredan, ali pomalo čudan. Panatinaikos je jedan od najvećih timova Evrope, a igrali smo protiv igrača koji su sa vama u reprezentaciji Srbije, protiv selektora… Zaista je bilo čudno. Ali, kada si na parketu emocije ostavljaš po strani, jer želiš da pobediš. Bila je odlična utakmica, tesna, ali mi smo na kraju izašli kao pobednici.

Smatra da je Zvezda odigrala mnogo zrelije ovaj meč:

– Mislim da smo odigrali mnogo zrelije nego u prethodne dve utakmice. Protiv Efesa smo izgubili jednim poenom razlike, a ovog puta nismo želeli da doživimo još jedan takav poraz. I u Istanbulu smo bili odlični, ali sada smo bili ‘iskusniji’ za tu jednu utakmicu. Igrali smo više na loptu, radili smo prave stvari u pravom trenutku, otvarali kontranapade, dosta smo loptu gurali u reket, igrali pik’n’rol. Na sve to uspeli smo da uspostavimo kontrolu skokova u našem reketu i tako zaustavili njihove ofanzivce i smanjili im mogućnost da iz druge šanse dođu do poena.

Ipak, iako velika, smatra da ovu pobedu treba što pre zaboraviti:

– Iako je pobeda bila velika i odlična, moramo što pre da je zaboravimo. Već sada treba da počnemo da razmišljamo o utakmici s Metalcem. Znate, jako je nezgodno kada igrate dva tako jaka takmičenja, Evroligu i ABA ligu. Ali, naš fokus je sada na ABA ligi i tome da što bolje završimo ligaški deo.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter