0
Domaći fudbal

FOTO: FK ČUKARIČKI

MUKOTRPNIM RADOM DO SVETLE BUDUĆNOSTI: Čukarički hrabro u borbu za Evropu

Objavljeno: 04.01.16 u 13:22

Prvi deo šampionata Čukarički je završio na visokom drugom mestu Superlige. Praznični i dani odmora su prošli nekako vrlo brzo i polako se približava početak priprema za nastavak šampionata.


– Prozivka će biti u nedelju, kada očekujem da se jave igrači na koje trenutno računam. Lekarske preglede obavićemo u tri grupe, u petak, ponedeljak i utorak, tako da će prvi zajednički trening biti u sredu. Vidim da se dosta pričalo o tome kako će izgledati naš sastav u drugom delu šamponata. Za sada jedino što mogu da kažem jeste da ćemo imati mlad i ambiciozan tim sa dosta igrača od 94. do 98. godišta. Prvom timu je priključeno nekoliko omladinaca i sigurno da će pokušati da se nametnu da budu među 11 ili 18. Znamo da nas u nastavku sezone čeka teška borba za mesto koje vodi u Evropu. Ostale superligaške ekipe će imati daleko veći broj iskusnih fudbalera, ali u Čukaričkom moramo da pored rezultatskih ambicija mislimo i na budućnost, rekao je šef stručnog štaba ekipe sa Banovog brda Zoran Popović.

Sneg, led i hladno vreme neće biti prepreka za ozbiljan i mukotrpan rad.

– Prilagođavaćemo se okolnostima. Sve do odlaska na Kipar treniraće se dva puta dnevno osim nedeljom. Prepodne u teretani ili u balonu. Za poslepodne, ukoliko zbog vremena ne budemo mogli da radimo napolju na pomoćnom terenu, opet ćemo trenirati u balonu. Sigurno da ćemo u narednih dvadesetak dana odigrati i dve prijateljske utakmice u Beogradu, objasnio je Popović.

Popović je preuzeo Čukarički 5. oktobra, posle sporazunog raskida ugovora kluba sa Vladanom Milojevićem.

– Što se tiče mojih saradnika, ostaju svi koji su i bili tu. Očekujem da se uskoro priključi još jedan pomoćni trener, kao i stručnjak za kondiciju koji dolazi iz inostranstva, zaključio je Popović.

Čukarički će u Beogradu trenirati do 30. januara, kada je planiran odlazak u Limasol na dvonedeljne pripreme.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter