4
Košarka

FOTO: STARSPORT

KO KOME VIŠE NEDOSTAJE: Vujošević o Partizanu, životu van košarke i partizanskom moralu

Objavljeno: 04.01.16 u 13:43

Duško Vujošević, iako nije već nekoliko meseci u klubu, uvek ima šta da kaže o ‘svom’ Partizanu.

Tako je u intervjuu ‘Sputnjiku’ trofejni stručnjak govorio o mnogim stvarima koje se vezuju za njega, od Putina, do Grobarstva, ali i nezaobilazno ponovio zbog čega je otišao iz Partizana.

– Ja sam oteran iz Partizana, ali bez obzira na sve, Partizan meni nedostaje, a izgleda da još više falim ja njemu. Oni koji su me oterali nisu iz mog srca eliminisali ljubav prema Partizanu. Ja sam čovek koji je ostao vezan za klub – rekao je Vujošević.

Otkrio je i čime se bavi od kako nije u crno-belom klubu, kao i koliko mu nedostaje ‘igra pod obručima’.

– Fali mi košarka. Dobar deo mog života ispunjen je košarkom. Jeste, ono što kažu, čovek radi da bi živeo, ne živi da bi radio, ali kod mene je to bilo malo pomešano. Radio sam da bih se osećao korisnim, sa strašću stvaralaštva. S druge strane, u smislu intenziteta rada, bila mi je potrebna neka pauza, čega sam bio, ali i nisam bio svestan, i sad kad je do nje došlo gledam da je iskoristim, da se odmorim i, nadam se, pripremim za neke sledeće poslove.

Njemu u čast organizovana je i navijačka grupa ‘Grobarski treš romantizam’. Podrška mu pristiže svakog dana, reklo bi se sve jača, iako nije u klubu već nekoliko meseci.

– Prija mi što oni postoje. S navijačima u principu nije teško raditi. Oni imaju svoje probleme, neke zakonske prekršaje i s jednim delom njih se, s pozicija vlasti, lako manipuliše. Kad ste u Partizanu, kome su osnovna vrednost navijači, postoje i ti „neorganizovani“, koji su izvan takvih „interesa“, kao što je „Grobarski treš romantizam“. Vrlo su kreativni i idealisti su. Ja nemam dilemu ko je dobio Drugi svetski rat i ko je bio na pravoj strani. Cenim načela partizanske borbe i pokreta, respektujem njihovu žrtvu i pobedu i gledao sam da u klubu koji nosi njihovo ime razvijem partizanski moral.

– Znate pesmu „Kadinjača“, o grupi boraca koja je ostala svesno se žrtvujući do poslednjega da spreči napredovanje neprijatelja i da omogući strateško povlačenje glavnini, o Kadinjači koja nikada neće pasti. I onog momenta kad je osvojena, ona je branjena na takav način i takvim žrtvama da nikad nije osvojena — metafizički. Ja sam određenog momenta, videvši kakva se strategija zauzima prema Partizanu i prema meni, koji sam branio tu ideju i koji sam iznutra video da ima te pete kolone, bio koncentrisan da ne uradim nijedan pogrešan potez kojim ću da sagnem glavu i da pokvarim svoju „partizansku“ biografiju. I drago mi je što su ti momci, prvo, prepoznali to, a drugo, što je to definisalo neke njihove stavove i ideje, i što pokazuju da Kadinjača, ipak, nije pala – podvukao je Vujošević.

0
0

4 Komentara

  1. Poslednji bastion Srpstva je sd Partizan, sledbenici cuvenih boraca, spartanaca tog vremena !!! Kadinjaca je sveti primer i pokazatelj velicanstvenog neustrasivog borca do poslednjeg daha i kapi krvi, a to potomci domacih izdajnika nikada nece spoznati ni razumeti !!! Ponosan klub- KK Partizan, ponosni navijaci-Grobari, Ponos Srbije !!! Nastali smo od velikih Srpskih junaka,( za razliku od gologotoka sledbenika), nasi preci su pisali Istoriju Srbije, nas put je nastavak za ocuvanje i slobodu te iste Srbije sa nasim KK Partizan-Mit ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! Vratiti DV na klupu Svetinje sa nasim Grobarima samo nam je nebo granica !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ljudi ne znam za vas ali ja mislim da nam je Dule potreban sada vise nego ikad. Ocigledno je da ovako vise ne ide, uz svo postovanje za Bozu ipak mislim da nije jos sazreo za trenera. Bolje bi mu bilo da je Dule ostao jos koju godinu pa da pored njega nauci kako se vodi tim.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter