2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆEVA ANALIZA 2015: Imamo tim i za narednu sezonu

Objavljeno: 26.12.15 u 17:26

Za navijače Crvene zvezde, 2015. godina se može okarakterisati kao sezona iz snova. Dva puta obezbeđen Top 16 u Evroligi, dominantno osvojena titula šampiona ABA lige, kup Srbije, sve to zašećereno i ubedljivim trijumfom u prvenstvu Srbije…

Stoga, reči Dejana Radonjića, stratega crveno-belih, svakako imaju težinu kad kaže da to što je Zvezda uradila za godinu dana, mnogi ne urade ni za nekoliko godina.

U intervjuu koji je dao za Mondo, Radonjić je pričao o Stefanu Joviću, Marku Guduriću, najtežim momentima iz ove godine, kao i sastavu za narednu godinu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Evo šta je rekao o Stefanu Joviću :

– On je prošlog leta, posle reprezentativnog nastupa, došao kod nas sa velikim samopouzdanjem, sa velikim iskustvom i u nekim utakmicama je pokazao da ima kapaciteta, ali je imao mnogo problema sa povredama. Odsustvo ga je onemogućavalo da radi, da trenira i da igra utakmice. Na kraju sezone smo imali situaciju da je ipak bio dugo odsutan i postajala je bojazan da uopšte ne bude tu zbog opterećenja s povredama. Međutim, zajedno s njim smo uradili smo sve da potpuno podigne svoj nivo na još viši stepen i napravljen je značajan iskorak. Prošao je kompletne pripreme, kroz taj rad video sam da napreduje i verovao sam da će to ići ovako normalno. Dobijao je sve značajniju ulogu i sada je takav kakav jeste. Nadam se da će tako i da nastavi. 

I Marko Gudurić, mlada nada naše košarke, bio je tema razgovora :

– Marko je pokazivao talenat i u ranijem periodu, ali i pokazao strpljenje. Bio je u projektu ranije, a ja sam imao prilike s njim da radim u nekoliko navrata i od prvog dana ovogodišnjih priprema je pokazao da zaslužuje da njegova uloga raste i raste, što se i dešava. U nekom trenutku je to izgledalo kao hrabrost, ali on jednostavno ima potencijal i verujem da će u narednom periodu biti značajan faktor. Moram da naglasim da mi je drago da se dobro razvija kao ličnost i da puno vodimo računa da i u tom delu njegovo sazrevanje prati ulogu koju dobija u timu. Što se tiče igre i usmeravanja njegovog igračkog razvoja, u nekom trenutku je izgledalo da je odbrambeno jako slab, ali je pokazao veliki napredak. Isto tako, i u napadačkom delu se trudimo da sve vrline stavi u funkciju i da ih nadograđuje. Čini mi se da pokazuje da i dalje ide napred, rekao je Radonjić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

Lepih momenata je bilo pregršt, ali bilo je i onih koji su Zvezdinom treneru teško pali :

– Meni lično, najteže su padale povrede igrača i ne pamtim da sam se lošije osećao od večeri posle povrede Luke Mitrovića i narednog jutra. Zaista ne pamtim. Eto, sada mi je jako drago što se Luka vraća mnogo brže nego što je predviđano, jer sam isprva pomislio da je gotova sezona, a igraće mnogo brže nego što smo zamislili.

Takođe, najavio je i da je poznat najveći deo tima za narednu sezonu…

– Negde smo mogli da dovedemo igrača koji je sigurno bolji od ovih, ali da biste bili sigurni morate da imate finansijske mogućnosti da mirno kupujete. A to nije baš tako lako izvodljivo u našim uslovima. Doveli smo igrače koje smo doveli, ispostavilo se da to nije dobro, a sada vršimo korekcije u hodu. Rok se završava, maltene smo napravili novi prelazni rok, a sada imamo i jednu novu situaciju, koja je po mojoj proceni bolja nego što je bila“, zastao je Radonjić, pa objasnio:

– Ako se pogleda aktuelni sastav, uz nagoveštenu izmenu (dolazak Micića), mi maltene imamo spreman tim za sledeću sezonu. Naravno, moguće su varijacije, ali toliko mladih igrača u timu, sa svojim određenim ulogama, daje razlog za zadovoljstvo i mir za sledeću godinu.

 

Ostatak izuzetno opširnog intervjua možete pročitati na Mondu.

0
0
2 Komentara
  1. Od Radonjica nista novo ,,,muc,tuc ,,,,,,po obicaju nista konkretno,,,iz aviona se vidi da nam treba jedan suter da razdrma ovu ekipu,,sto se tice Micica imamo jednog takvog i vidu Rebica,,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter