13
Domaći fudbal

VELIKI PLANOVI: Crvena zvezda gradi novi stadion

Objavljeno: 24.12.15 u 12:04

Plan generalne regulacije zemljišta u gradu Beogradu prema kojem će za čitav kompleks oko stadiona „Rajko Mitić“ biti utvrđena sportska namena otvorio je mogućnost da FK Crvena zvezda krene u realizaciju projekta izgradnje novog stadiona.

Naime, Skupština grada Beogarda donela je odluku da zemljište na kojem se nalazi stadion „Crvena zvezda“ ostane i dalje namenjeno sportskom objektu. Na taj način stvorili su se uslovi da crveno-beli krenu u proces izgradnje novog stadiona.

S tim u vezi FK Crvena zvezde obratila se javnosti putem saopštenja koje ćemo preneti u celosti:

– FK Crvena zvezda pozdravlja nameru Skupštine grada Beograda da se prilikom usvajanja Plana generalne regulacije za čitav kompleks oko stadiona Rajko Mitić utvrdi sportska namena.

Ova odluka grada omogućiće Crvenoj zvezdi da sačuva svoj kompleks od tajkuna i miljenika raznih vlasti koji su poslednjih decenija otimali deo po deo Zvezdinog kompleksa. Odluka će stvoriti osnov da naš klub u narednom periodu pronađe investitora za izgradnju novog stadiona što može da bude deo rešenja za finansijsku krizu u kojoj se godinama nalazi naš klub.

Crvena zvezda poziva odbornike Skupštine grada da prilikom usvajanja Plana generalne regulacije podrže odluku i glasaju za sport, a ne za tajkune. Današnje rukovodstvo Skupštine grada posle više od decenije prvo je koje je pokazalo hrabrost i odlučnost da se suprotstavi onima koji su godinama otimali od našeg kluba – stoji u saopštenju FK Crvena zvezda.

0
0
13 Komentara
  1. Naravno sve se krije iza reči tajkun. A nikome ne pada na pamet da se radi o zemljištu koje je bilo možda u privatnom vlasništvu, te da je oteto od vlasnika, kao i da bi trebalo i da im se vrati… U pitanju je mnogo veći prostor od livade za jedan fudbalski teren… Očekujem da će i ovaj komentar biti cenzurisan, kao i mnogi drugi do sada…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter