9
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD LIGA: Morača duboka za crveno-bele (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.15 u 22:57

U derbiju 15. kola ABA JTD lige Budućnost je u Podgorici savladala Crvenu zvezdu 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14).

Posle velikog uspeha i plasmana u Top 16 fazu Evrolige, Crvena zvezda je doživela četvrti poraz u regionalnom takmičenju. Sasvim zasluženo slavila je Budućnost koja je već na početku stvorila prednost nedostižnu za goste. Podgoričane je služio šut, kao i raspoloženi Dragićević, te su „plavi“ na prvi „mali odmor“ otišli sa ogromnih 28:11. Crvena zvezda nije imala razigranog igrača, a koliko četu Dejana Radonjića nije hteo šut govori to da je jedan od najboljih igrača ove sezone Cirbes imao šut 0-6.

U drugoj četvrtini Crvena zveza se razigrala i serijom 13:0 stigla je do podnošljivih 28:24. Blistao je tada mladi Gudurić, ali nije imao podršku ostalih igrača. Budućnost je uzvratila serijom 7:0, a na poluvreme je otišla sa lepih „plus devet“ – 38:29. Drugo poluvreme krenulo je u kontra ritmu za oba tima. Lopat nije htela kroz obruč, Cirbes nije mogao da pogodi, Miler se „napunio“ faulovima, te je Budućnost za tri poena uvećala svoju prednost. Da će domaćin slaviti bilo je jasno osam minuta pre kraja kada je posle trojke Šehovića, Budućnost ponovo došla do ogromnih 60:42. Do kraja utakmice Zvezda je uspela do kraja samo da ublaži poraz 68:54.

(Izvor: YouTube/1.HNL)

Nerešiva enigma za odbranu Crvene zvezde bio je Dragićević sa 20 poena, Marić je ubacio 16, a braća Suad i Sead Šehović 10, odnosno 11 koševa. Sa druge strane „lavlje srce“ pokazao je Gudurić koji je imao 20 poena, a dvocifren je još bio Štimac sa 13 poena.

Budućnost je i dalje prva na tabeli sa dve pobede više od trećeplasirane Crvene zvezde.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA 68:54 (38:29).

Hala: Morača. Gledalaca: 5.000. Sudije: Saša Pukl, Srđan Dožai i Tomislav Hordov.

BUDUĆNOST: Su. Šehović 10, Jaramaz 2, Subotić 5, Se. Šehović 11, Čarapić, Kuk 4, Bacović, Dragićević 20, Marić 16, Dženkins, Rikić, Džozef.
CRVENA ZVEZDA: Vilijams 2, Rebić, Tompson 8, Dangubić, Lazić 2, Tejić, Simonović, Gudurić 20, Jović 2, Miler 7, Cirbes, Štimac 13.

[/stextbox]

ABA

0
0
9 Komentara
  1. Čudi me da nema poremecenog al ne sumnjam da će uskoro da se iskenja nešto tako da verovatno smišlja neku rečenicu koju će da nasvrlja A da je ni sam ne razume

    0
    0
    Odgovori
  2. Jel ovaj goran sav svoj??? Pa jbt i san antonio izgubi pa ne padaju glave,jel moguće ovo??? Samo par dana posle mogu slobodno reći istorijskog plasmana u 16 najboljih evrope iz ubedljivo najteže grupe ovo napisati??? u šoku sam…

    0
    0
    Odgovori
    • Ma to je budala!Posle pražnjenja protiv bajerna,ovo je sasvim očekivano.Budućnost je bukvalno imala skoro deset dana da se spremi za utakmicu.Bio sam noćas u moraci,umor se vidi.Naredna tri kola zadar i cedevita u pionir i tajfun u goste…da utvrdimo drugo mjesto.

      0
      0
      Odgovori
      • Ko je bre budala, some jedan? Nemaš pojma da je ovo bila ključna utakmica za celu sezonu! Šta da radimo sa drugim mestom? Nemaš pojma da ove godine u Evroligu ide samo osvajač ABA lige, a ne i finalista! Ova utakmica je bila utakmica sezone, a Radonjić je odigrao kao početnik. Prekinite da branite NEZNALICU! Ni Bajern nije „njegova“ pobeda, već je pobedu izvukao Gudurić i PUBLIKA!!! On ni tajm autom ni izmenama nije uspeo da zaustavi kola koja su išla nizbrdo i na toj utakmici! Od +13 mi smo došli na -11. Fascinantno je da u svakom tajm autu ĆUTI 45 sekundi, promrlja akciju, koja NIKADA, ALI NIKADA NE USPE!!! Nakon tajm uuta, mi u 90% imamo izgubljenu loptu!!! To su neoborive činjenice.. A ti što se zadovoljavaš ovakvim izdanjem, vodi Radonjića kući, pa se tamo „igrajte košarke“ do mile volje…

        0
        0
        Odgovori
      • A šta da radimo sa drugim mestom u ABA ligi? Nemamo prednost u eventualnom finalu ili da se „molimo Bogu“ da posao u polufinalu završi MEGA (koja će verovatno biti četvrata). Igre koje pružamo u ABA ligi ne pružaju nikakvu garanciju ni u mečevima protiv Olimpije, Partizana, Igokee i Cibone (gostovanja), jer smo možda samo 2-3 utakmice dobili bez većih problema. Sve ostalo je bilo mučno gledati.

        0
        0
        Odgovori
        • Druze,sa pojacenjem koje je Covic najavio Zvezda bez problema osvaja Aba ligu!!!U petak su momci imali neverovatno tezak mec i nije lako igrti odmah nakon samo dva dana!!!Buducnost nema sta trazi sa Zvezdom ili Cedevitom,videces!!!

          0
          0
  3. Ne mogu rečima da opišem koliko mi je više iritantan ovaj Radonjić! On je NULA od trenera i to je pokazao po ko zna koji put! Igra je NULA, napredak igrača u odnosu na početak sezone, još jedna nula! Da nije bilo „pozitivnog ludila“ Gudurića, za nas bi kao i za Grobare sezona već bila završena. Jedan prosečan trener kakav je Luka ga je pročitao k’o bukvar. Kada ne ide šut mi igramo najružniju košarku, milion grešaka, bez akcije… Jedva 50 poena… Kao u Zadru. Oaj us*ani Dragićević, sve je pogodio.Da ga bar neko grublje faulira, iznervira… Mutavi Radonjić u tajm autu ćuti kao zaliven! Posle tajm auta-izgubljena lopta. Jbt, jer imamo jedan kršteni napad? Rebića drži 15 minuta, dečko je LIMITIRAN po svakom aspektu. Vilijamsa ni da pokuša da vrati posle prve četvrtine… Tompson je bar malo odigrao, a ovaj ga opet čitavučetvrtinu drži na klupi. ČOVIĆU; molim te, nemoj dovoditi nijednog igrača, isplati ovu neznalicu, da ga moje oči nikada više ni u šali ne vide u Pioniru. MOLIM TE; PREKLINJEM TE! Ako ovako tvrdoglavo držiš ovu neznalicu, za sve će biti kasno kada popustiš!!! Teraj ga!!! Da je čovek, otišao bi sam!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter