2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

VLADIMIR ŠTIMAC: Himki pada pred Delijama u Pioniru

Objavljeno: 03.12.15 u 09:29

Košarkaši Crvene zvezde večeras u petak od 20.00 sati u dvorani Pionir dočekuju rusku ekipu Himkija u meču 8. kola Evrolige.

Centar crveno-belih i reprezentativac Srbije, Vladimir Štimac, uveren je da četa Dejana Radonjića ima dovoljno znanja i kvaliteta da pomrsi konce bogatom klubu.

– Iskoristićemo lošu igru u prvom meču sa Himkijem kao dodatnu motivaciju – napisao je Štimac u svom blogu za sajt Evrolige.

– Moramo da igramo dobru odbranu i da se čuvamo njihovih odličnih skakača. U napadu je potrebno da igramo našu igru, kao što smo radili protiv Real Madrida. Imamo tri pobede u nizu, moglo je da bude i četiri da u drugom poluvremenu meča sa Strazburom nismo ispustili veliku prednost. Nema žaljenja, uzvratili smo protiv Reala i spremamo se za sledeću utakmicu – istakao je Štimac.

Crveno-beli u dosadašnjih 7 utakmica imaju 3 pobede, dok Himki ima trijumf više. U slučaju eventualnog trijumfa vrata naredne faze raširila bi se Crvenoj zvezdi.

– Dve od tri preostale utakmice u prvoj fazi igramo kod kuće, što je za nas veoma važno. Mislim da u Evropi ne postoje bolji navijači od Zvezdinih. Svi mečevi su kritični, naravno, pobeda nad Bajernom donela bi nam 2-0 u međusobnim susretima i odličnu šansu za plasman. Taj meč je još daleko za nas, sve misli sada su usmerene na duel sa Himkijem. Učinićemo sve da ponovo obradujemo naše sjajne navijače – naglasio je Štimac.

– U Pioniru može da padne bilo koji protivnik.  Dokazali smo da možemo da igramo na nivou potrebnom da se sruši šampion Evrope, ali sada moramo da se fokusiramo na utakmicu sa Himkijem koja je, mogu reći, za nas ključna – naveo je Štimac.

 

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter