0
Evroliga

EL: Ivković se revanširao Cedeviti u Zagrebu, Makabi se uhvatio za slamku spasa

Objavljeno: 03.12.15 u 21:12

U prvim mečevima večerašnjeg programa Evrolige Anadolu Efes je kao gost savladao Cedevitu, dok je Makabi bio bolji od Sasarija.

Vodila je Cedevita u poslednjoj četvrtini „plus 10“ – 68:58, ali je od gotovog napravila veresiju i dozvolila Anadolu Efesu da pobedi 81:75. Četa Dušana Ivkovića se tako prvaku Hrvatske i vicešampionu ABA lige revanširala za neugodan poraz u Istanbulu. A bio je gigant sa Bosfora na korak do ponora. Vodila je Cedevita 68:58, ali je turski tim napravio neverovatnu seriju 17:2 preokrenuo 75:70 i na kraju zasluženo slavio 81:75. Da stvar bude još zanimljivija istim rezultatom je Cedevita slavila u Istanbulu, te je sada Efes treći na tabeli zbog bolje koš razlike.

Goste je do pobede vodio Šarić sa 16 poena, Braun je imao 12, a Grejndžer i Dibler po 10 koševa. Kod Cedevite najefikasniji je bio Bilan sa 18 poena, Pulen ga je pratio sa 17, a Pilepić sa 12, ispostavilo se malo da se ponovo iznenadi Anadolu Efes.

U meču D grupe Makabi je kao gost bio bolji do Sasarija čime su „ponos Izraela“ uhvatio za slamku spasa kada je reč o plasmanu u Top 16 dok su se Italijani definitivno oprostili od „elite“, jer nemaju nijedan trijumf iz osam mečeva. Tim iz Tel Aviva slavio je minimalno 76:74, iako je tokom meča sve vreme bio na „plus deset“ razlici. Makabi je do pobede vodio Landsberg sa 19 poena, a sa druge strane najefikasniji je bio Varando sa istim brojem koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Evroliga, 8. kolo:

A grupa:

Četvrtak:

Real Madrid – Fenerbahče

Petak:

Crvena zvezda – Himki
Strazbur – Bajern M

B grupa:

Četvrtak:

Cedevita – Anadolu Efes 75:81
Laboral kuća – Limož
Olimpijakos – Armani Milano

C grupa:

Petak:

Lokomotiva – Zelen Gora
Panatinaikos – Barselona

Sreda:

Žalgiris – Karšijaka 74:52

D grupa:

Četvrtak:

Sasari – Makabi Tel Aviv 74:76
Brose – CSKA Moskva

Petak:

Darušafaka – Unikaha

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter