1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MARKO GRUJIĆ: Suze su mi zamalo krenule zbog skandiranja Delija!

Objavljeno: 25.10.15 u 10:10

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su čačanski Borac sa 4:2 u 15. kolu Superlige Srbije, na stadionu „Rajko Mitić“.

Izabranici Grofa Božovića tako su nastavili svoj trijumfalni niz ove jeseni došavši do 12. vezane pobede u elitnom fudbalskom srpskom takmičenju.

Svakako, jedan od heroja trijumfa bio je i Marko Grujić, strelac trećeg i asistent kod četvrtog pogotka svog tima. 

Momak koji je zaludeo kompletnu Evropu i o kojem se u superlativima piše na svim meridijanima doživeo je, upravo posle pomenute asistencije, ovacije sa tribina Marakane.

Sve to, kako sam priča ovaj rođeni Zvezdarac, na njegovom crveno-belom srcu ostavilo je dubok trag nateravši ga da se vrati u detinjstvo i priseti trenutaka kada, kao klinac i sam sa tribina najvećeg srpskog stadiona bodrio svoje heroje u crveno-belom dresu.

Kada je Marakana ustala na noge i povikala „Grujo, Grujo“, mladi 19-godišnji igrač oko koga se raspituju i Čelsi i PSŽ i Mančester junajted, kulturno je mahnuo rukom otpozdravljajući navijačima. A u njegovom telu, ni ne pokušava da sakrije, bujon najlepših emocija.

– Ne mogu da opišem osećaj. Kada sam čuo da navijači skandiraju moje ime koža mi se naježila, kao da je vibrirala. Malo je nedostajalo da mi suze krenu – kazao je Marko Grujić.

Član Paunovićeve zlatne generacije sa U20 Svetskog prvenstva ponovo se osvrnuo na učestale priče o njegovom odlasku iz kluba.

– Sjajno se osećam u Zvezdi. Zbog toga sam i ostao letos, zbog toga ću i ostati i probati da sa klubom uđem u Ligu šampiona. Sve ove glasine o velikim evropskim klubovima koje se interesuju za mene – ne utiču na mene. O tome ću tek pričati sa upravom. Ne bih ja o ciframa, milionima… Cilj svih nas je da se uđe u Ligu šampiona. Prvo titula, naravno, pa Liga šampiona koju svi naši navijači žarko žele, kao i mi igrači. Mi, stvarno, igramo dobro… – jasan je Grujić.

Jedan od najpersepktivnijih srpskih mladih fudbalera prisetio se i kako je, kao dečak, bodrio igrače Crvene zvezde:

– Žigić je tada igrao, on je bio golgeter, a ja sam voleo igrače koji tresu mreže. Cenio sam mnogo i Robijevu ekipu, tu koju je vodio Prosinečki… Borha, Evandro, njih sam isto voleo – podvukao je Grujić.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter