0
Auto Moto

FORMULA 1: Trka u Teksasu upitna zbog snažnog uragana (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.15 u 11:46

Snažan uragan „Patriša“ pogodio je obalu Meksika, i po svoj prilici preti da odloži start trke Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Ostinu.

Prvi trening pred 16. trku sezone održan je po lošem vremenu, po kiši. Drugi nije ni vožen zbog oluje koja je pogodila stazu u Teksasu, pa lekarski helikopter nije mogao da poleti.

U auto-moto sportu, kao i još nekim sportovima, ustaljena je praksa da takmičenje ne može da bude održano ako sportistima zbog vremenskih uslova ne može da bude pružena neophodna nega.

Upravo iz tih razloga pod velikim znakom pitanja nalazi se start trke za Veliku nagradu SAD

Vremenska prognoza ukazuje da će najgori vremenski uslovi Ostin pogoditi u subotu, zbog čega se razmišlja o promeni termina trke. Po sadašnjem kalendaru, treći trening bi trebalo da bude na repertoaru od 17.00 sati, dok su kvalifikacije bile najavljene za 20.00 časova.

Lokalni mediji u Teksasu poručuju da će konačna odluka biti doneta u 7.00 sati po lokalnom, odnosno 14.00 časova po našem, srednjeevropskom računanju vremena.

Svetska automobilska federacija mogla bi da pomeri trening i kvalifikacije unapred, ali postoje određeni problemi koji bi to mogli da zaustave.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter